Care sînt cele mai lungi pîrtii din România şi unde se schiază cel mai ieftin

0
103

În România se poate schia pe 146 de km de pârtii, în 20 de judeţe, cu preţuri de la 4 lei/urcare sau 40 lei skipass o zi întreagă. Care sunt cele mai lungi pârtii din ţară şi unde este cel mai ieftin să schiezi?

În România există 44 de staţiuni unde se poate schia, iar cele mai multe pârtii, 23 la număr, se află în judeţul Harghita, urmat de Prahova (22 pârtii), Braşov (20 pârtii), Hunedoara (16) şi Maramureş (13 pârtii), potrivit datelor ANT.

Care sunt cele mai lungi pârtii din ţară

Cele mai lungi părţii de schi din România sunt Drumul Roşu (Poiana Braşov), cu o lungime de 4.752 metri (dificultate uşoară), Sulinar (Poiana Braşov), cu o lungime de 3.394 metri (dificultate medie) şi Dealul Negru (Vatra Dornei), cu o lungime de 3.000 metri (dificultate medie). Acestea pârtii sunt urmate de pârtia Drumul de Vară (Sinaia), Lupului (Poiana Braşov) şi Carp (Sinaia), cu lungimi între 2.900 şi 2.500 metri.
La Harghita Băi este cel mai ieftin skipass pentru o zi pentru un adult (40 lei), respectiv un copil (20 lei). Cel mai scump skipass pentru o zi pentru un adult este în Poiana Braşov (145 lei) şi în Azuga pentru un copil (100 lei).

Sursă: Romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.