„Cartea de identitate” – un program cultural, educativ, social și comunitar

„Cartea de identitate” – un program cultural, educativ, social și comunitar

21
0
DISTRIBUIȚI
cartea de identitate

Muzeul Brăilei „Carol I” vă invită marți, 22 octombrie 2019, ora 16:00, în sala „Regele Ferdinand și Regina Maria” (Piața Traian, nr. 3), unde se lansează a patra secvență a Turneului „Cartea de identitate”. Activitatea constă într-o donație de carte realizată de APLER (Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România), urmată de o conferință susținută de: maestrul Nicu Alifantis, acad. Mircia Dumitrescu și prof. univ. dr. Silviu Angelescu. Moderator: Loreta Popa. Sponsor al turneului: Loteria Română.

„Cartea de identitate” este un program cultural-artistic, educativ, social și comunitar prin intermediul căruia comunitățile din 10 orașe ale României au acces la resurse și opere culturale, artistice și identitare, de patrimoniu cultural național și din categoria operelor fundamentale. Astfel, prin intermediul bibliotecilor din cele 10 orașe ale programului: Craiova, București, Bacău, Brăila, Timișoara, Galați, Arad, Dumbrăveni-Suceava, Buftea și Odorheiul Secuiesc, comunitățile primesc în dar peste 1000 de cărți din categoria operelor fundamentale publicate de Fundația Națională pentru Știință și Artă a Academiei Române – FNSA, Muzeul Național al Literaturii Române din București, Tracus Arte și alte edituri ale Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România – APLER.

În Anul Cărții, donația de carte făcută este un îndemn spre lectură. Cele 1000 de titluri conțin: poezie, proză, teatru, studii culturale sau albume de artă, dicționare.

  Citește și articolul: Festivalul Internațional „Leonard”, ediția a XVI-a, își deschide porțile pe 2 noiembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.