Ce cartuș de cerneală sau toner este cel mai potrivit pentru imprimanta ta?

0

Ai o imprimantă acasă sau la birou ce funcționează cu toner sau cartuș de cerneală și nu știi ce să le alegi? Descoperă acum cele mai bune produse pentru imprimantă de pe stoc, cartușe originale, cartușe HP și multe alte opțiuni adecvate nevoilor tale.

Cartușele toner sunt folosite pentru imprimantele laser și conțin pulbere, în timp ce cartușele de cerneală au lichid și sunt folosite pentru imprimantele cu jet de cerneală.

Cartușele de cerneală

Dacă ai o imprimantă acasă sau la un birou micuț, atunci cel mai probabil ea funcționează pe bază de cartușe de cerneală. Cerneala poate fi pe bază pe coloranți sau pigmenți. Cerneala de pigmenți nu este atât de folosită întrucât implică costuri mai ridicate. Cele pe bază de coloranți sunt mai ieftine din punct de vedere economic, iar materialele printate se usucă mai rapid și culorile sunt foarte bine definite. Atenție însă. Cartușele de cerneală se usucă dacă nu sunt folosite un timp îndelungat de timp și vor trebui înlocuite. Recomandăm ca întotdeauna să folosești doar cartușe originale pentru imprimanta ta, pentru o mai bună funcționare a acesteia. Este o variantă ideală dacă ai multe teme sau proiecte de școală de listat sau dacă ești fotograf datorită calității și clarității pozelor imprimate.

Toner

Tonerul este folosit pentru imprimantele laser printr-o substanță de pulbere uscată compusă din rășină sintetică, oxide metalice pe bază magnetică, pigmente de culoare și alte substanțe precum siliconul și ceara, pentru separare. Tonerul curge foarte ușor, spre deosebire de cartușele de cerneală, care trebuie scuturate ca să funcționeze în mod optim. Dacă ai o cantitate mare de imprimat, alege imprimanta laser cu toner deoarece un singur toner poate printa și până la 1000 de documente. De reținut este faptul că imprimanta laser color are nevoie de patru tonere pentru a funcționa: cyan, magenta, galben (yellow), negru (key plate). De aici vine și acronimul CMYK.

Imprimanta cu jet de cerneală

Imprimanta cu jet de cerneală se regăsește în majoritatea locuințelor sau birourilor mici, fiind ideale pentru a printa volume mici. Și fotografii profesioniști preferă o imprimantă cu jet de cerneală datorită culorilor și fotografiilor calitative. Pentru o imprimantă cu jet de cerneală, o alegere excelentă sunt cartușele de la HP. Pentru fotografii și imagini viu colorate recomandăm modelul de cartuș HP 305 XL, cu o capacitate de imprimare de 200 de pagini și rezultate deosebite.

Unele imprimante cu jet de cerneală au nevoie de două cartușe: negru și color, iar altele au nevoie de cartușe de cerneală individuale. 

Imprimantele laser

Dacă volumul de imprimare este unul ridicat, atunci cooptează pentru o imprimantă laser. Ea este potrivită birourilor mari sau pentru școli și facultăți, unde nevoia de a printa este una constantă. Fotografilor nu li se recomandă folosirea unei imprimante laser pentru proiecte deoarece pulberea tonerului nu poate reproduce la fel de bine culorile ca un cartuș de cerneală. Ele sunt recomandate doar dacă dorești să adaugi puțină culoare proiectelor.

Ce cartușe alegi, așadar, pentru imprimanta ta?

Articol plătit. Te-ar pute interesa și: Universul esențelor parfumate 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.