Ce măsuri trebuie să respecte clienții și șoferii de taxi în contextul COVID-19?

0
34

Atât șoferii de taxi, cât și clienții trebuie să acorde un rol important siguranței și sănătății lor în contextul COVID-19 atunci când circulă cu mașina. Aceste reguli se aplică și operatorii economici care au ca activitate transportul de persoane internațional, interjudețean și județean trebuie să respecte următoarele recomandări în vederea prevenției răspândirii și infecției cu noul coronavirus uman.

  • Transportul pasagerilor se efectuează doar pe locurile din spate.
  • Conducătorul mijlocului de transport poartă mască de protecție, astfel încât să îi acopere gura și nasul, iar mijlocul de transport va fi dotat cu dezinfectant pe bază de alcool.
  • Spațiul destinat conducătorului mijlocului de transport va fi separat fizic de locurile din spate.
  • Pasagerii au obligația de a purta masca de protecție la urcarea în mijlocul de transport și pe toată durata călătoriei.
  • În cazul mânuirii bagajelor clientului sau interacțiunii fizice cu alte persoane, conducătorul mijlocului de transport este obligat să utilizeze mănuși, să le depoziteze într-o pungă special destinată după utilizare și să își dezinfecteze mâinile după îndepărtarea acestora.
  • Conducătorul mijlocului de transport este obligat să igienizeze și să dezinfecteze zilnic interiorul vehiculului.
  • Se utilizează cu precădere plățile electronice.

    Nerespectarea acestor măsuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 2500 lei, potrivit Legii 55/2020.

În caz că observați nerespectarea acestor reguli în contextul COVID-19 atunci când vă deplasați cu un taxi, vă rugăm contactați Direcția de Sănătate Publică. Puteți contacta DSP Galați sunând la numărul de telefon 0236 463 704.  

Află și care sunt firmele de taxi din Galați și prețurile lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.