Ce ne-a rămas din Centrul Vechi? – tur pietonal în Galaţi, pe 5 noiembrie

0
804
Centrul Vechi Galaţi

Traseul cultural “Ce ne-a rămas din Centrul Vechi?” reprezintă o acțiune din proiectul “Învățăm în stradă istoria din cărți”, care va avea loc pe data de 5 noiembrie, ora 15:00 (update). Cunoașterea istoriei și poveștilor orașului este un pas esențial în conservarea memoriei comunității și conștientizarea valorilor locale. Punct de întâlnire: În fața Hotelului Galați (fosta Piață Regală).

Bombardat de ruși, minat de naziști, ras de comuniști, încărcat cu blocuri modernist-socialiste și “desăvârșit” de contemporani. Drama patrimoniului imobil din Galațiul ultimilor 70 de ani e redată chiar de ceea ce s-a întâmplat cu centrul orașului. Cu toate acestea, mai există bijuterii arhitecturale care vin să dezvăluie adevărata față a orașului istoric. Au fost ascunse în spatele blocurilor comuniste, dar poveștile lor au dăinuit și e de datoria noastră să le dăm mai departe. În spatele Romartei, a P-urilor, a Spicului, a Modernului, a Albatrosului sau a Vox Maris-ului găsim clădirile care pot fi denumite fără exagerare “supraviețuioarele”.

Traseul configurat va fi scurt (un kilometru și jumătate) şi nu va dura mai mult de o oră și jumătate. Există şi câteva surprize care vor fi dezvăluite în timpul rămas până atunci, dar și la fața locului.

Organizator: Mila 80

Citeşte şi articolul Musicalul My Fair Lady va apărea din nou pe scena Teatrului Muzical „Nae Leonard”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.