Iarna oferă numeroase oportunități pentru activități distractive și sănătoase pe care le poți face afară, în Galați și Brăila. Există mai multe motive pentru care activitățile outdoor de iarnă sunt benefice pentru sănătatea și bunăstarea generală: exercițiu fizic, expunerea la aer proapsăt, vitamina D, managementul stresului, construirea relațiilor sociale, etc.
Iată câteva idei de activități pe care le poți face afară iarna:
Cuprins
Patinaj
Patinajul oferă o serie de beneficii fizice, mentale și sociale, creând o experiență plăcută și sănătoasă pentru cei care se bucură de această activitate. Printre principalele beneficii ale patinajului în aer liber putem enumera: activitate fizică plină de distracție, stimularea sistemului cardiovascular, îmbunătățirea flexibilității și mobilității, stare de bine și reducerea stresului, socializare și recreere.
Program și tarife – patinoar Galați – Brăila în 2024
Vizită la Zoo
Există câteva motive pentru care este bine să vizitezi grădina zoologică în timpul iernii: Numărul redus de vizitatori, activitatea animalelor este mai intensă în sezonul rece, peisajul pitoresc.
Grădina Zoologică Galați
Situată în Pădurea Gârboavele, la 17 km NV de municipiul Galaţi, Grădina Zoologică își are începuturile în perioada 1960-1964, fiind organizată în subordonarea sistemului silvic. Din anul 1970 trece în administrarea Primăriei Municipiului Galati, moment din care încep să fie realizate o serie de dotari precum și creșterea efectivului de animale. În anul 1990, a intrat în administrarea Consiliului Judeţului Galaţi, respectiv a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii.
Grădina Zoologică Galaţi – regulament de vizitare şi program
Grădina Zoologică Brăila
Parcul Zoologic din Brăila a fost înfiinţat în anul 1983 și este situat în partea de sud a orașului pe Șoseaua de Centură. Se întinde pe o suprafață de 4,6 hectare din care pe 1,9 hectare sunt construite amplasamentele în care se găsesc cele 326 de exemplare de animale.
În cadrul parcului sunt expuse 49 de specii de animale din care 32 de specii de mamifere și 17 specii de păsări. Parcul este prevăzut cu parcare auto, loc special amenajat pentru fumători, trei locuri de joacă pentru copii și manej pentru echitație.
Vizitează Grădina Zoologică Brăila – un loc preferat de cei mici
Drumeții în Măcin
Explorarea pe jos a peisajelor înzăpezite poate fi o experiență minunată. Folosește rachete de zăpadă pentru a facilita deplasarea.
La câțiva kilometri de Galați și Brăila, peste Dunărea se află Parcul Național Munții Măcinului , la care trebuie să faci măcar o excursie. Munții Măcinului sunt cei mai vechi din Sudul Europei, cu vegetație de stepă și vegetație forestieră deosebită. Munții Măcinului oferă trasee montane diverse și posibilitatea de a practica sporturi ca: alpinism, mountainbike și cros.
Ca să ajungi în Măcin poți trece cu bacul pe la Galați, sau poți trece Podul peste Dunăre de la Brăila.
Programul de funcționare al trecerilor bac Brăila și Galați
Program și informații despre noul pod peste Dunăre de la Brăila
Fotografie de iarnă
Iarna oferă peisaje frumoase și unice iar lumina este bună. Ia-ți aparatul foto și explorează zonele înzăpezite pentru a captura imagini spectaculoase.
Câteva idei de zone de fotografiat în Galați:
- Faleza Dunării (inferioară, superioară)
- Grădina Publică Galați
- Grădina Botanică
- Strada Domnească (Centrul vechi)
- Parcuri (Carol I, M. Eminescu, Viva, etc.)
Câteva idei de zone de fotografiat în Brăila:
- Faleza Dunării Brăila
- Parcul monument
- Grădina Mare Brăila
- Centrul vechi al Brăilei
- Podul peste Dunăre
Jocuri în zăpadă
Organizează o bătălie de bulgări, construiește un iglu sau fă îgerași în zăpadă. Aceste activități pot fi distractive atât pentru copii, cât și pentru adulți. Invită-ți prietenii și construiește oameni de zăpadă sau organizați o competiție de sculptură în zăpadă. Veți petrece timp de calitate și vă veți bucura de creațiile voastre efemere. Dacă ai acces la o zonă în pantă, poți să te distrezi cu o sanie. Există și sănii speciale pentru a prinde viteză, asta în cazul în care veți face întrecere.
Un loc bun pentru astfel de activități ar putea fi parcul de aventură de la Plaja Dunărea.
Parcul de aventură Galați – program, tarife, facilități, transport
Yoga sau meditații în aer liber
Beneficiază de frumusețea peisajelor de iarnă pentru a practica yoga sau meditație și a te bucura de aerul proaspăt și rece.
Poți alege să mergi în Grădina Botanică, pe faleză sau chiar Grădina Publică, în Galați. În Brăila ai putea să alegi una dintre locațiile mai puțin aglomerate cum ar fi faleza Dunării sau Parcul Monument, unde te poți conecta în liniște cu natura.
Astronomie în aer liber
Iarna, cerul este adesea clar și senin. Ia-ți telescopul sau binoclul și explorează cerul înstelat în timp ce te bucuri de aerul proaspăt și rece.
Club de alergare în zăpadă
Dacă ești pasionat de alergare, nu-ți opri antrenamentele în sezonul rece. Echipamentul potrivit, cum ar fi încălțăminte rezistentă la apă și straturi termice, te pot menține activ și în iarnă.
Unde poți ieși la alergat în Galați:
- Pe Faleza Dunării Galați
- Stadionul Dunărea
- Grădina Publică
Unde poți ieși la alergat în Brăila:
- Pe Faleza Dunării Brăila
- Parcul monument
- Grădina Mare
Echitație
Herghelia Tulucești
La doi kilometri de pădurea Gârboavele, se află herghelia Tulucești, un loc de o încântare rară. Aici îți poți petrece câteva ore, admirând împrejurimile sau pentru o ședință de călărie. O ședință costă 50 de lei și se pot executa doar cu programare, cu o zi înainte, pentru intervalul 9:00 – 12:00 şi 12:00 – 16:00 la nr de telefon: 0236 412 526.
Locuri pe care trebuie să le vizitezi, la doi pași de Galați
Padoc Cerna
Traseul este un circuit de 13 km cu urcuşuri şi coborâşuri domoale ce străbate piscurile de pe latura sudică a parcului presărată cu poieni de stepă cu stâncării, poieni ce asigură panorame largi asupra Depresiunii Cernei şi asupra celorlalte piscuri sudice ale Munţilor Măcin.
Pe acest traseu, turistul călare urmează un drum de pământ ce trece printre culturi agricole şi vii, după care intră în perimetrul parcului unde întâlneşte, pe măsură ce urcă spre vârful Arsu, habitate de silvostepă – rarişti de stejar pufos, mojdrean, păr argintiu şi cărpiniţă, pajişti de stepă şi asociaţii saxicole pe piscuri. Coborârea se face printre podgoriile de viţă nobilă care acoperă bazinul văii Puturoasa.
Tarifele sunt foarte accesibile: 20 de lei ora de persoană, sau dacă se alege traseul complet, tariful este de 70 de lei. La aceastea se adaugă și taxa de ghid de 55 de lei de grup. În acest preț, fiecare client are la dispoziție și echipament de protecție necesar excursiei ecvestre – chapsuri, căşti, mănuşi.
Locuri pe care trebuie să le vizitezi, la doi pași de Brăila
Asigură-te că te echipezi corespunzător și respecți toate regulile de siguranță atunci când practici activități outdoor iarna.
- Fanii naționalei au interacționat cu „tricolorii” înainte de dubla cu Cipru și Lituania
- Cum revoluționează imprimarea 3D sectorul medical și cel de producție în 2024
- Pain Vivant sărbătorește Ziua Mondială a Pâinii cu oferte speciale
- Cazinourile crypto: Viitorul jocurilor de noroc online?
- Cel mai bun storceag din Galați și Brăila