Ce să nu faci pe rețelele sociale

0

Apariția și dezvoltarea rețelelor sociale au facilitat tot mai mult comunicarea, realizându-se totul mult mai simplu, la un click distanță. Cu toate acestea, uneori, oamenii uită de respectarea unor reguli de politețe sau de ,,condutită” pe rețelele sociale, iar mesajul transmis are de suferit modificări.

De aceea, pe măsură ce fenomenul transmiterii mesajelor cu ajutorul rețelelor sociale a luat amploare, specialiștii s-au preocupat de redactarea unor reguli de utilizare a acestora.. Aceste reguli reprezintă un barometru al epocii în care trăim, și acoperă un domeniu mai vast: rețelele sociale, forumurile, blogurile, etc.

O primă regulă de care ar trebui să țină cont toți cei care utilizează rețelele sociale în comunicare, este de a nu spune niciodată în online ceva ce nu ar spune față în față. Internetul nu ar trebui folosit ca un adăpost, sau o mască din spatele căreia generăm conflicte și ne ascundem adevărata personalitate. Orice mesaj poate fi uneori interpretat greșit din cauza faptului că limbajul nonverbal dispare, iar expresia facială este inexistentă.

Mesajele pe care le postezi sau le transmiți în online nu trebuie să stârnească panică, teamă sau haos. De aceea, fii foarte atent la exprimare și nu lăsa loc interpretărilor negative.
Suntem siguri că ați remarcat în online pagini supraîncărcate, dar cu un conținut fără importanță. Astfel, o regulă de care trebuie să ții cont, pentru conturarea unei imagini realiste, este de a nu-ți supraîncărca pagina, ci rezumă-te la lucrurile care sunt reelvante pentru ceilalți.

Majoritatea persoanelor lucrează în permanență la crearea unei imagini idealizate în online, la prezentarea cât mai frumoasă a personalității. Nu este un lucru rău, însă aveți grijă ca ceea ce postați să vă reprezinte și să reliefeze lucruri adevărate despre dumneavoastră.
Nu te împrieteni cu persoanele pe care nu le cunoaști pentru că există posibilitatea să îți creezi probleme. De asemenea, ai grijă și la fotografiile pe care le postezi sau cele în care îi expunei pe cei dragi.
Apelează la a transmite mesaje personale sau sună-ți prietenii atunci când sunt aniversarile lor, și nu face din acest lucru un eveniment virtual.
Fii responsabil pentru ceea ce postezi și respectă regulile gramaticale și de ortografie. Nu vei face o impresie bună nimănui scriind texte cu greșeli sau lăsând comentarii fără logică.

Rețelele sociale au fost create pentru a facilita comunicarea, iar regulile de conduită în online trebuiesc respectate pentru o bună funcționare a acestora. Prin urmare, nu-ți construi o realitate idealizată, nu deveni hărțuitor sau plictisitor, ci bucură-te de beneficiile acestora.

Citește și articolul: Gata în doar 60 de minute! – tehnica viitorului în stomatologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.