Ce se sărbătoreşte, de fapt, pe 8 Martie – semnificații şi celebrare

0
Ce se sărbătoreşte, de fapt, pe 8 Martie - semnificații şi celebrare

8 Martie este ziua în care mamele, soțiile, toate doamnele și domnișoarele sunt cele care radiază și fac ca totul să fie special în viețile fiecăruia. Este Ziua Internațională a Femeii, a celei care dă viață, cea care răspândește gingășie, dragoste și emoții deosebite.

Ziua Internațională a Femeii a prins contur în fostul bloc sovietic, transformându-se într-un eveniment socialist, iar pe măsură ce timpul a trecut, ziua de 8 martie a devenit cel mai bun prilej pentru ca bărbații să le sărbătorească pe femeile din viața lor.

În urmă cu 100 de ani a pornit cel mai frumos fenomen, celebrarea sexului frumos, a celor care fac ca totul să fie mai ușor. Prima dată Ziua Internațională a Femeii a fost sărbătorită în Danemarca, Austria, Germania și Elveția, printr-un eveniment cu fast, la care s-au reunit atât doamnele cât și domnii. Reuniunea a avut un scop deosebit: egalitatea femeii, acordarea drepturilor politice, de vot, de muncă și acordarea dreptului la educație.

Ziua Internațională a Femeii corespunde cu un alt eveniment deosebit de important. Pe 8 martie, Adunarea Generală a Națiunilor Unite, a hotărât ca această zi să fie declarată Ziua ONU, pentru drepturile femeii și pacea mondială.
Studiile arată faptul că principalele două misiuni ale femeii sunt acelea de a fi mamă și soție, iar împlinirea sufletească și evoluția în carieră sunt lăsate pe locul doi, atunci când cele două misiuni sunt foarte puternic accentuate.

Cum este sărbătorită în lume Ziua Internațională a Femeii.
În Pakistan, ziua de 8 martie, este ziua în care se celebrează evoluția femeii în societate, indiferent de restricțiile culturale sau religioase.
În Portugalia, de Ziua Internațională a Femeii se organizează petreceri tematice, dedicate exclusiv sexului frumos.
În Italia, Rusia și Albania, de 8 martie bărbații oferă un buchet de mimoze galbene, împreună cu ciocolată femeilor din viața lor.
Ziua Femeii este popularizată mai mult ca ,,Ziua Mamei”, tot mai multe țări celebrează mamele, iar copiii sunt încurajați să le răsplătească cu atenții create chiar de ei.

Pentru că sunt mame, surori, soții, fiice și răspândesc emoții pozitive, empatie, dăruire, dragoste și bunătate, le urăm tuturor femeilor, o zi și o viață cu mult soare, înțelepciune și sentimente care le fac inima să vibreze.
La mulți ani, doamnelor și domnișoarelor!

Citește și articolul: 8 martie in the Cloud, cu artistul Adrian Nour la First Club

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.