Când va putea fi admirată cea mai mare Superlună din 2022?

0
Superlună 2022 Buck

În această lună, observatorii cerului vor avea şansa de a surprinde o privelişte a celei mai mari Superluni din 2022, numită şi Superluna Buck. Luna Buck a fost numită de triburile Algonquin pentru că luna iulie este momentul în care tinerii cerbi buck îşi arată de obicei coarnele înmugurite.

Fiind cea mai mare Superlună din 2022, Luna Busk este mai mult decât o altă Lună plină. Practic, este cea mai plină şi cea mai mare Lună care poate fi văzută în acest an. Termenul de „superlună” a fost inventat pentru prima dată în 1979.

epantofi.ro

Ce este o superlună?

Superluna reprezintă momentul în care luna este la cea mai mare apropiere față de pământ.

Superluna va fi vizibilă pe cer atunci când va atinge punctul cel mai plin miercuri, 13 iulie. NASA spune că Luna va apărea plină timp de aproximativ trei zile. Această plenitudine va începe marţi dimineaţa devreme şi va dura până vineri dimineaţa devreme.

Dacă vreţi să aveţi şansa de a vedea cea mai mare Superlună din 2022, tot ce trebuie să faceţi este să ieşiţi afară miercuri după-amiază. Veţi putea vedea Luna cel mai bine când aceasta va răsări în în funcţie de locaţia în care vă aflaţi. Acest lucru se întâmplă de obicei cu aproximativ 90 de minute înainte ca Soarele să apună. Cu toate acestea, se va întâmpla puţin mai târziu, pe măsură ce nopţile trec.

answear.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.