Cel mai complex şi bun ghid de numărare a cărţilor la blackjack pe care îl vei citi!

1

Jocul de blackjack poate fi jucat în avantajul tău, dacă ştii câteva trucuri care pot să te aducă mai aproape de victorie. Unul dintre acestea este număratul cărţilor şi presupune exact aceeaşi acţiune, să numeri cărţile care apar pe masa de joc, să le compari cu tot ce ai în mână şi să iei decizia de pariere. Cât din această acţiune este mit şi cât realitate o să dezbatem în rândurile următoare, astfel încât să îţi faci o idee clară despre beneficiile acestei metode.

De ce să numeri cărţile?

Cu un singur click poţi intra pe casino online România 2021 şi poţi studia cu atenţie oferta platformelor online care te vor întâmpina aici. După ce te-ai convins că jocul de blackjack există în oferta platformei unde alegi să joci, este timpul să vezi ce variante de blackjack sunt disponibile pe platformă. După ce ai trecut şi de acest pas, este timpul să intri în joc şi să numeri cărţile. Ce se ascunde de fapt în spatele acestei propoziţii? Nimic altceva decât posibilitatea de a-ţi mări şansele de câştig şi de a bate de fiecare dată dealer-ul.

Aşa cum ştii, joci doar tu împotriva împotriva dealer-ului şi, scopul tău este cel de a realiza întotdeauna un punctaj superior acestuia, pentru a câştiga cât mai multe mâini posibile. Pentru că în acest joc cărţile au ataşate punctaje distincte, este de folos să ştii ce ai în mână, să observi ce carte are dealer-ul şi în funcţie de cărţile ieşite pe masă să estimezi care este cartea cu cea mai mare probabilitate să îţi parvină. La egalitate, pariul ţi se returnează, aşa că nu are rost să te arunci în pariuri extravagante, pentru că rezultatul va fi oricum acelaşi. În final, număratul cărţilor îţi dă posibilitatea să ştii când poţi obţine un avantaj, sau când acesta nu poate apărea, astfel încât să iei întotdeauna cea mai bună decizie care se impune în joc.

De ce număratul cărţilor funcţionează?

Explicaţia este una simplă, jocul de blackjack foloseşte pachete de joc normale de cărţi, de unde se extrag cei 2 jokeri, celelalte cărţi din pachet având valori bine definite. Pentru a stăpâni arta de a număra cărţile, trebuie să cunoşti care este valoarea asociată fiecărei cărţi, pentru a obţine cu adevărat un avantaj din această acţiune:

  • Cărţile de la 2 la 9 sunt creditate cu valoarea inscripţionată pe ele
  • Decarul şi cărţile de J, Q şi K au fiecare câte 10 puncte
  • Cartea de A are 2 valori, de 1 şi 11, în funcţie de dorinţa jucătorului

Cum scopul jocului este să faci 21 şi să baţi dealerul, trebuie să ştii care sunt cărţile care îţi pot aduce cel mai repede acest punctaj. Cea mai apreciată mână este cea în care primeşti o carte de 10 şi una de A, caz în care ai în mână 21 de puncte, adică ai făcut blackjack şi ai câştigat pariul depus. Eşti şi norocos pe deasupra, însă nu trebuie să faci greşeala de a stopa număratul cărţilor, pentru că ţi se poate spune ce cărţi mai sunt în joc şi ce ar mai putea să te ajute să baţi casa în mâinile viitoare. Vei vedea că strategia funcţionează şi odată ce o să o stăpâneşti la perfecţie o să îţi aducă numai beneficii financiare.

Opţiunea de sisteme

Primul pas în stăpânirea acestei tehnici este să observi care este sistemul de numărat care ţi se potriveşte cel mai bine. De când acest joc şi nu numai a necesitat un sistem de numărare, pe „piaţă” au ieşit mai multe asemenea sisteme care ajută jucătorii să numere cărţile de la jocul de blackjack. Cât de repede memorezi şi mai ales cât de repede reţii caracterizează aceste sisteme. Toate sistemele cunoscute au în comun o strategie de numărat a cărţilor, cunoscută în Occident sub denumirea de strategie Hi/Lo, la noi sub forma de Carte mare/mică. Acest sistem de numărare carte mică/mare speculează valoarea cărţilor şi le grupează în 3 serii valorice:

  • de la 2-6 au valoare +1
  • de la 7 la 9 au valoarea 0
  • cărţile de la 10 la A sunt creditate cu valoare -1

Principala informaţie pe care o poate extrage jucătorul de mai sus, este aceea de a cunoaşte care sunt valorile predominante ale cărţilor rămase în pachet. Dacă valoarea acestora este mică, avantajul trece de partea dealerului, o valoare mare ajutând jucătorul să câştige.

Metoda 1-10-100

Este evident faptul că număratul cărţilor nu se poate deprinde instantaneu, ea are nevoie de ceva timp în care jucătorul trebuie să se obişnuiască să îşi pună creierul la treabă într-o manieră alertă. Tocmai de aceea, metoda 1-10-100 se bazează mai ales pe timpul pe care îl acorzi învăţării sistemelor de numărat disponibile pentru jocul de blackjack:

  • Metoda 1 presupune să petreci 1 ora studiind informaţiile din acest articol, găsind sistemul care ţi se potriveşte cel mai bine şi începând să îl practici cât mai repede
  • 10 te obligă să dai 10 ore din timpul tău preţios învăţând în mod aprofundat cum se aplica sistemul de numărare pe care l-ai ales să te reprezinte
  • Metoda 100 o să te pună cu adevărat la treabă, pentru că timp de 100 de ore vei practica cu cărţile pe masă tot ceea ce ai învăţat în metoda 1 şi 10

Poate părea destul de pueril să acorzi atâtea ore din timpul tău, însă orice metodă care are ca principii socoteli aritmetice simple necesită în mod evident practică. Gândeşte la faptul că beneficiile vor fi unele de neimaginat, care te vor ridica pe un piedestal de jucător de blackjack la care până acum nu te-ai fi gândit şi că îţi vor aduce în mod cert câştigurile mult dorite.

Concluzie

Numărarea cărţilor la jocul de blackjack se practică de foarte multă vreme şi mulţi jucători consacraţi în acest joc recunosc că au folosit diverse metode de numărare a cărţilor pentru a-şi apropia semnificativ şansele de câştig. Alege sistemul care ţi se potriveşte cel mai bine și exersează.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.