Iată care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat din Brăila!

0
1754
Iată care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat din Băila!

Atunci când pornim la drum pentru o escapadă relaxantă, ne dorim să fim informați asupra locurilor pe care le putem vizita la destinație. Am pregătit pentru tine o înșiruire de locuri de vizitat din Brăila pentru ca tu să fii și mai motivat să ajungi aici.
Brăila este orașul așezat pe malul Dunării care îți oferă o serie spectaculoasă de locuri de vizitat, tocmai pentru ca tu să pleci de aici cu bateriile încărcate și plin de entuziasm.

Cetatea Brăilei
Construită datorită accesului la Dunăre, Cetatea Brăilei a lăsat o amprentă importantă, ruinele acesteia putând fi vizitate și astazi, ele amintind de istoria vechiului oraș port. Tunelurile subterane erau folosite în trecut de turci pentru a transporta, departe de ochii curioși ai oamenilor, armament, bogății și alimente direct la Dunăre. Legat de acest obiectiv turistic exită planuri mărețe ale Primăriei Brăila care dorește a amenaja aceste spații într-o formulă muzeistică.

Insula Mică a Brăilei
Insula Mică a Brăilei se află pe lista recomandărilor noastre de locuri de vizitat din Brăila. Adesea asemuită cu Delta Dunării, Insula Mică a Brăilei este unul din cele mai frumoase parcuri naturale din țara noastră. Turiștii pot observa priveliștea uimitoare în timpul unei călătorii cu barca cu vâsle, acest parc natural având dimensiuni impresionante. Sunt disponibile pentru turiști 16 trase în zonă, durata medie a unui traseu turistic variind între 3 și 5 ore, timp suficient pentru a descoperi frumusețea locului.

Stațiunea Lacu Sărat
O recomandare a celor mai frumoase locuri de vizitat din Brăila vizează Stațiunea Lacu Sărat ce categoric nu trebuie ratată. Aflată la o distanță de aproximativ 8 kilometri de oraș, Stațiunea Lacu Sărat se face remarcată prin proprietățile curative pe care le are nămolul sapropelic și apa minerală hipertonică extrase din lacul cu același nume. Aici există un complex balnear ce funcționează pe întreaga durată a anului și oferă toate serviciile adiacente necesare turiștilor ce ajung aici. O dată ajunși în Stațiunea Lacu Sărat trebuie neaparat să vizitezi Mânăstirea ce poartă Hramul Sfântului Pantelimon. Te va impreiona cu siguranță liniștea sufletească pe care acest loc o emană.

Grădina Zoologică
Din cele mai frumoase locuri de vizitat din Brăila putem menționa Mini Grădina Zoologică care se întinde pe o suprafață de de 4,6 hectare fiind înființată încă din 1983. Aici puteți admira aproximativ 46 de specii de animale, mamifere și păsări, ce sunt găzduite în această Grădină Zoologică. Parcul a amenajat aici un loc de joacă pentru copii, loc special pentru fumători și un manej pentru echitație, toate pentru confortul vizitatorilor.

Faleza Dunării
Faleza Dunării, oraș situat pe malul stâng al fluviului, este un loc de promenadă spectaculos aflat în topul recomandărilor noastre de locuri de vizitat în Brăila. Pe lângă debarcader ai oportunitatea de a servi cina într-unul din reastaurantele de pe malul Dunării în timp ce te bucuri din plin de priveliștea care te înconjoară.

Rezervația și Grădina Zoologică Gârboavele
Și dacă tot ai vizitat orașul Brăila, îți propunem să treci și pe la Galați, să vezi Rezervația și Grădina Zoologică Gârboavele, un loc minunat, situat la doar 36 de kilometri de Brăila. Tematica Grădinii Zoologiece Gârboavele a fost organizată în anul 1997 și are scop conservarea speciilor rare de animale și educația pentru protejare. Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele este inclusă în Complexul Muzeal Științele Naturii în cadrul căreia pot fi văzute diverse specii exotice. De semenea, pasionații de echitație pot practica acest sport în cadrul Grădinii Zoologice.

Castelul de Apă din Brăila
Castelul de Apă este numit monument istoric al oraşului Brăila, fiind unul ditre cele mai importante simboluri ale oraşului. Acest castel a fost construit de arhitectul Elie Radu în anul 1912, a servit ca bazin cu apă potabilă pentru jumătate din populaţia oraşului. Mai apoi a devenit primul restaurant şi bar rotator din ţară. Castelul de Apă este inclus într-un proiect de reabilitare, pentru a putea fi redat în uz.

Ai vizitat și alte locuri frumoase în Brăila? Te invităm să împărtășești cu noi experiența ta.

Află mai multe despre Grădina Zoologică Brăila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.