Top cele mai nașpa locuri din Galați pe care ar trebui să le eviți

0

Pe lângă locurile frumoase și clădirile istorice minunate, Galați mai are și o parte urâtă, care îi dă orașului un aer comunist și învechit. Ne plângem de ceea ce am fost și ce am ajuns.

Combinatul siderurgic. A avut zile de glorie în 1960-1970, după ce a fost construit. Acum a devenit o epavă, pacientul 0 când vine vorba de poluare și o gaură neagră în bugetul statului. Astăzi, doar furnalul 5 a mai rămas în picioare din cele 6.

Plaja ”Dunărea” este în paragină.  Că tot vine vara, gălățenii nu au  nici o plajă amenajată corespunzător unde să se poate relaxa și bronza.

Clădirile abandonate sunt la ele acasă. Oriunde ai merge în oraș vezi construcții gata-gata să se dărâme. Nici clădirile monument istoric nu au scăpat. Multe dintre ele se află într-o stare deplorabilă.

În cartierul Micro 19, Micro 17, Micro 18 blocurile vechi sunt deprinse parcă dintr-un film din anii ’70-’80. Clădirile respective sunt încă de pe vremea comunismului, fiind o relicvă a vremurilor de mult apuse.

În Galați s-a înregistrat o rată mare a șomajului și a pensionarilor. Practic, majoritatea gălățenilor au aceeaș vârstă cu blocurile comuniste menționate mai sus.

Apa caldă e un lux. Anul trecut, și nu numai, au fost numeroase probleme privind furnizarea apei calde.

Parcul de la Ultimul Leu sau Parcul Cloșca o ”oază” plină de gropi și de dâmburi. Trebuie să fii un adevărat cascador pentru a putea face față tuturor obstacolelor întâlnite în parc. Aceeași soartă o ai și în Parcul CFR.

Galați are port. Ar trebui să fim mândri de lucrul acesta. Din păcate, portul a ajuns un cimitir naval de rugină și fier vechi. Iar Cartierul Port a ajuns și el o epavă.

 

citește si Redescoperă Galațiul: Top 10 locuri frumoase în Galați

Sursă poze: www.viata-libera.ro

Petronela Muntean

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.