Centru de permanență pentru servicii medicale la Galați

0

Primăria municipiului Galați anunță înființarea unui nou centru de permanență pentru servicii medicale, în cartierul Mazepa, pe strada Ovidiu nr. 10, în urma unei colaborări cu Parohia ”Sfinții Trei Ierarhi”. Noul centru oferă pacienților (adulți și copii) consultații, dar și tratamente la recomandarea medicilor. Pentru amenajarea centrului de permanență care dispune de un număr de patru cabinete medicale, Primăria a realizat separarea utilităților la gaz, apă, energie electrică, prin noi branșamente; o intrare separată de intrarea principală în clădire; grup sanitar și rampă automată pentru persoanele cu dizabilități.

            „Sănătatea oamenilor este pe primul loc. Un astfel de centru de permanență înseamnă în primul rând un sprijin pentru gălățeni, iar pe de altă parte degrevează unitățile de primire a urgențelor ale spitalelor din oraș. În plus, apariția unui astfel de centru oferă mai multă siguranță pentru pacienți, mai ales în contextul pandemiei. Vreau ca toți gălățenii să poată beneficia de acces facil la servicii medicale și vom continua astfel de proiecte”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu la inaugurarea centrului de permanență.

Programul Centrului de Permanență nr. 2 ”Sf. Ierarh Luca” Galați este de luni până vineri între orele 15.00 și 8.00, iar sâmbăta, duminica și în zilele de sărbători legale non-stop. Valoarea lucrărilor pentru amenajarea centrului medical este de 152.012,70 lei cu TVA, acestea fiind executate de către asocierea firmelor SC Torsen SRL și SC Musar SRL.

Acesta este cel de-al doilea centru de permanență din municipiul Galați, după cel din cartierul Micro 39, înființat în 2017, unde s-au înregistrat până acum aproape 30.000 de prezentări.

Citește și: Primăria Galați a emis primul certificat de urbanism în format sută la sută digital

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.