vineri, decembrie 14, 2018
CFR retrage, în weekenduri, 2 curse care trec prin Brăila şi fac...

CFR retrage, în weekenduri, 2 curse care trec prin Brăila şi fac legătura cu Galaţi

154
0
DISTRIBUIȚI
CFR retrage, în weekenduri, 2 curse care trec prin Brăila şi fac legătura cu Galaţi

CFR Călători a anunţat că de la 1 martie va retrage un număr de 97 de curse de tren din toată ţara, motivat de faptul că nu ar fi profitabile. La nivel naţional, cei mai afectacţi sunt navetiştii care merg pe rute scurte spre oraşele mari precum Alba Iulia, Braşov, Craiova, Cluj, Galaţi, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti.

Pentru regiunea din care facem parte, trenurile care vor fi retrase de la Galaţi, de exemplu, şi care trec şi prin Brăila, sunt următoarele:

– Tren R 7371 Făurei-Galaţi – în zilele de sâmbătă şi duminică;

– Tren R 7378 Brăila-Galaţi – în zilele de sâmbătă.

În plus, alte două trenuri care circulă pe raza de competenţă a regionalei Galaţi a CFR vor avea aceeaşi soartă: este vorba despre Trenul R 5113 Buzău – Mărăşeşti (în cazul căruia apare menţiunea retragerii permanente din circulaţie) şi Trenul R 7574 Galaţi-Mărăşeşti (în zilele de sâmbătă).

CFR precizează că sunt anulate complet 25 de trenuri la nivel naţional, iar celelalte nu vor circula în zilele de sărbătoare şi în weekend. Anunţul îi îngrijorează serios pe sindicaliştii salariaţilor din sistem care se întreabă retoric de ce renunţă CFR Călători la nişte curse pe care operatorii privaţi abia aşteaptă să le preia: „Companiile private abia aşteaptă să intre pe aceste linii”, a declarat în presa centrală Rodrigo Maxim, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România.

De precizat că Mersul Trenurilor valabil în acest an abia ce a intrat în vigoare în prima jumătate a ultimei luni din 2017, cu valabilitate până în decembrie anul acesta.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

S-ar putea să te interseze şi articolul  Află cum poți primi 40.000 de euro pentru înființarea unei firme

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.