Clubul Phoenix a scos din campionat echipele de fete la nivel de seniori

0
38
Clubul Phoenix a scos din campionat echipele de fete la nivel de seniori

Clubul Phoenix a implementat proiectul piramidei complete, care însă nu mai poate continua la parametri doriți, şi de aceea președintele Florin Nini a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, decizia CS Phoenix de a retrage din campionat cele două echipe feminine de senioare, atât din Liga Națională, cât și din Liga I.

De altfel, echipa de Liga I din Clubul Phoenix a avut programat un meci în această săptămână la Târgoviște, pe care nu l-a putut onora.

Cauzele sunt de ordin financiar, ca urmare a reducerii drastice de finanțare din partea Consiliului Local. Mai jos, puteți citi cele mai importante declarații oferite de către președintele CS Phoenix în cadrul unei conferințe de presă.

„V-am chemat în această conferință de presă pentru a vă anunța decizia de a desființa secția feminină de senioare a clubului Phoenix. Nu e plăcut, ne doare, recunoaștem asta. Trebuie să se înțeleagă că dacă era același buget ca cel din anul trecut, am fi putut continua cu ambele echipe cel puțin la același nivel de performanță, dar cum scăderea de finanțare a fost drastică a trebuit să ne reducem pentru moment activitatea. Ni s-a făcut o vină din partea Comisiei de Sport din faptul că aveam două echipe de seniori înscrise în campionat. Sportul înseamnă să te dezvolți, iar noi am dezvoltat clubul. Se vorbește mult de sportul de masă, că se dorește însă doar se vorbește, noi și îl și facem pentru că avem un Centru de Copii foarte puternic și bine dezvoltat. Copiii cresc și au nevoie de idoli pentru a le lua locul seniorilor de astăzi. De an de zile am gândit și am pus la punct piramida, de la cele mai mici grupe până la nivelul seniorilor și până astăzi am fost singurul club din România care se putea lăuda cu așa ceva. Am devenit incomozi, ni s-a sugerat că mai bine renunțăm la o echipă pentru a o putea salva pe cealaltă. Nu vrem rezultate pocnind din degete, pentru că ați văzut echipe campioane ale României care au dispărut peste noapte. Noi nu vrem să dispărem definitiv niciodată, pentru că avem în spate copiii care vor crește.

Am avut mulți gălățeni la nivelul seniorilor, inclusiv la echipa de fete pe care o retragem din campionat aveam șase jucătoare gălățence. De bani era nevoie să ne putem dezvolta în baza unei strategii, e ca la școală, nu poți să treci din clasa a doua, direct în clasa a opta.

Aveam nevoie de acea suplimentare pentru a supraviețui, dar domnul Bugeac s-a opus. Mi-a făcut pledoarie pentru șah și pentru rugby. A făcut partizanat pentru alte cluburi și alte discipline sportive. Eu știu că trebuie să existe obiectivitate la comisie și să se vadă clar ce face fiecare și să se aloce bani pe merit.

În momentul de față nu am primit banii nici din cei 590.000 alocați în 25 septembrie. S-a zis că ședința va fi în august, a fost la final de septembrie și au mai trebuit încă trei săptămâni, apoi până s-au semnat documentele și s-a dat drumul la bani, însă doar la o parte. E imposibil de rezistat, avem foarte multe  echipe înscrie în competiție și avem cheltuieli în fiecare săptămână cu organizarea meciurilor.”

Prin intermeniul media Clubul Phoenix a cerut scuze fanilor, jucătoarelor si staff-ului tehnic, pe06ntru situaţia creată, dar speră sa revină cât mai curând cu baschetul feminin la nivelul Ligii Naţionale, pentru a putea oferi tuturor copiilor şansa de a-şi repreyenta cu mândrie praşul prin baschet.

Citeşte şi: Fundația Cuvântul Întrupat vă invită în acest weekend la bazar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.