Expoziția ”Cochilii, nestemate ale mării” va avea vernisajul pe 15 martie

Expoziția ”Cochilii, nestemate ale mării” va avea vernisajul pe 15 martie

75
0
DISTRIBUIȚI
Expoziția ”Cochilii, nestemate ale mării” va avea vernisajul pe 15 martie
Vineri, 15 martie 2019, începând cu ora 13.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va avea loc vernisajul expoziției temporare ”Cochilii, nestemate ale mării”, manifestare care prezintă publicului biodiversitatea exotică a speciilor de melci şi scoici din oceanele lumii. Expoziţia este compusă din aproximativ 300 de piese din patrimoniul muzeului gălățean, alături de alte 80 de piese din cadrul colecției personale de cochilii a profesoarei de biologie Ioana Stoian, care și-a desfășurat activitatea didactică la Școala Gimnazială Nr. 11 „Mihail Sadoveanu” Galați.
Fiecare din cochiliile pe care le observăm pe plajele de la mare au fost cândva casa unor creaturi cu corpul moale – moluştele – adică melci şi scoici, animale nevertebrate care şi-au construit singure locuinţele şi au făcut-o cu atâta ingeniozitate încât unele dintre ele ne lasă impresia unor adevărate opere naturale de artă. Aceste creaturi marine cu forme şi culori uimitoare au atras atenţia omului încă din cele mai vechi timpuri. Dacă la început au fost folosite ca sursă de hrană, ulterior oamenii le-au folosit pe post de bijuterii, obiecte ornamentale, obiecte de uz gospodăresc sau podoabe cu care şi-au înfrumuseţat hainele. Expoziția mai cuprinde și 57 de fotografii cu o parte din piesele expuse, realizate de Bogdan Ionuţ Rotaru, elev al Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu” din Galați.
“Cochilii, nestemate ale mării” va fi deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe 27 octombrie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.