Din nou la Galaţi, o comedie de cinci stele: Un bărbat pentru Sara

0
Un bărbat pentru Sara

Intriga conjugală a piesei Un bărbat pentru Sara, cu replici sclipitoare, situaţiile stranii şi comice în care ajung personajele doar într-un living de apartament din New York au permis celor cinci actori crearea unor personaje moderne, pe alocuri extravagante, pline de haz. Piesa revine pe cena gălăţeană, la Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi, pe 28 noiembrie, ora 19:00.

MAKING OF

Sara Hastings este personajul principal al unei comedii celebre scrisă de Sam Bobrick şi cu un succes nebun pe Broadway. Urmariti pătaniile ei, live, pe scena din Grand Cinema & More. Este minunata, tanara, avocat de cariera, atragatoare, dar cu un mic… defect: este singură. Ii trebuie un barbat !

STORY

O comedie de cinci stele: Un bărbat pentru Sara de Sam Bobrick. Piesa s-a jucat pe Broadway cu un succes răsunător, în sute de reprezentaţii. La Bucureşti, Un bărbat pentru Sara este spectacolul de teatru care intră în stagiunea culturală a cinematografului din Băneasa Shopping City.

Pe scenă veţi vedea cinci actori redutabili: Diana Cavallioti, Andi Vasluianu, Emilia Popescu, Constantin Cotimanis şi Andreea Vasile. În culise, regizorul Claudiu Goga, poate cel mai antrenat regizor român în dramaturgie contemporană, scenografii Radu şi Ioana Corciova, care revin în teatru după multi ani în care au lucrat doar pe platourile de filmare, şi producătorul Mişu Predescu.

Textul porneşte de la povestea Sarei, o tânără avocată de succes din New York, atât de dedicată meseriei încât stă departe de orice poveste de iubire. Într-un fel, fără să o spună prea direct, a ajuns să urască bărbaţii… Locuineşte într-un apartament de lux şi se consolează cu ideea că munceşte pentru a trăi un pic peste medie în metropola americană.

Despre căsătorie nu vreţi să ştiţi ce crede! O are însă pe mătuşa Martha, tipă excentrică, aventurieră, gata oricând să se uite după un bărbat chipeş. Ea a decis: trebuie să o mărite pe Sara. Vorbeşte insistent despre asta şi, chiar dacă ar putea ajuge la închisoare, îi livreză bărbaţi nepoatei mult iubite. Aşa intră în joc Brandon şi Noogie. Pe primul a pus ochii de mult Martha. Este consultant financiar de succes, are o decapotabilă şi iubitele pe care şi le doreşte. Este alergic la ton şi asta îl aduce în braţele paramedicilor şi nu numai. Noogie în schimb, este probabil cel mai blajin interlop din New York. A fost ales de Martha pentru a-i livra bărbaţi Sarei iar el se consideră perfect pentru asta: Noogie poate face orice. Brandon în schimb are un defect care complică situaţia: tocmai s-a logodit cu Heather.

Comicul acestei intrigi scoate din personaje replici de o sinceritate crudă despre căsnicie, familie, program cu părinţii ei, baia cu lucrurile lui înghesuite peste ale ei, pamperşii copiilor etc. Sau… ce poţi să-i spui logodnicei despre noaptea pe care tocmai ai petrecut-o în apartamentul unei alte tipe? Finalul poate fi fericit. Sau nu, depinde de partea cui eşti.

*****************************************************************

Sam Bobrick este un veteran al dramaturgiei americane. S-a născut în 1932 la Chicago, a studiat la University of Illinois şi în tinereţe a vândut hot dog şi donuts. A început prin a scrie scenarii de televiziune, dar s-a remarcat ca unul dintre cei mai acizi dramaturgi de comedie.

Este unul dintre autorii cei mai jucaţi pe Broadway, iar piesele sale au fost preluate de teatre importante de pe tot globul. În România, piesele lui Sam Bobrick se mai joacă, la Teatrul Bulandra (din 1997), Cafeneaua (coautor Ron Clark), un spectacol cu şi în regia lui Horaţiu Mălăele.

Preţuri bilete: 80 lei; 60 lei

Sursa: Facebook

Citeşte şi articolul Câştigă-ţi biletul la spectacolul îndrăgitului artist Tudor Gheorghe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.