Comedie de weekend la Teatrul Național „Nae Leonard”

Comedie de weekend la Teatrul Național „Nae Leonard”

41
0
DISTRIBUIȚI
Comedie de weekend la Teatrul Național „Nae Leonard”

Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” își invită spectatorii la un weekend bine închegat cu relaxare, bună dispoziție și emoții veritabile.

Sâmbătă, 9 februarie, la ora 18:00 comedia muzicală Săracu’ Gică de N. Stroie, St. Cristodullo și V. Vasilache, pe muzica compozitorului Aurel Manolache, va fi prezentată într-o formulă interpretativă susținută de Costel Donoseîn dificilul rol Gică Sâmbureanu, Paul Buța (Tache Măslineanu), Viorica Mărăndici (Evantia), Adina Lazăr (Duta), Ionuț Negrișanu (Radu), Florentina Andronic (Paraschiva), Cristina Isabela Ionașcu (Margot), Mariana Pisică (Gae), Mihail Anton (Sergent Nae Gogoașă), Mitică Belciugan (Frangulea), DumitruBarbu (Georges Traviatini).

„Am gândit piesa în cheie comică burlescă, astfel încât caruselul întâmplărilor pe care îl conține piesa să capete o pondere plină de amuzament”, afirma regizorul spectacolului, actorul Gheorghe V. Gheorghe la premiera din 1996. Longevitatea acestui spectacol pe scena gălățeană se datorează textului savuros inspirat de viața pitorească a mahalalei românești, cu regulile și atmosfera tonică a umorului său.

Duminică, 10 februarie, începând cu ora 18:00, publicul gălățean și nu numai este invitat și la reprezentația Bal la Savoy, o operetă de Paul Abraham, în regia lui Adrian Mărginean, cu un titlu care a cucerit generaţii de spectatori de pretutindeni. Aflat la graniţa dintre operetă şi musical, spectacolul ne readuce atmosfera şi parfumul anilor ’30, exuberanţa petrecerilor din lumea bună din sudul Franţei, umorul de bună calitate şi pagini muzicale cu melodii frumoase şi ritmuri vii, antrenante.

„Întâlnirea cu muzica lui Paul Abraham este deopotrivă o sărbătoare şi o provocare. O sărbătoare, pentru că densitatea armoniilor de jazz înveşmântează melodii rafinate şi spumoase asemenea parfumuluicelei mai scumpe şampanii. O provocare, fiindcă redarea acestei străluciri, fără a supraîncărca sonoritățile orchestrale ample, este foarte dificilă şi necesită o tehnică instrumentală desăvârşită şi o delicatețe a relațiilor dintre instrumente şi voci”, prezintă la premieră maestrul Eugen Dan Drăgoi, dirijorul spectacolului.

În rolul principal feminin Madeleine, o vom asculta pe soprana Rodica Ștefan, absolventă a Universității de Muzică din București în anul 2015, o tânără aflată la început decarieră, înzestrată cu o voce frumos timbrată și cu darul de a sensibiliza publicul și de a transmite emoții veritabile. Parteneri de scenă îi vor fi Adrian Ionescu, Mariana Pisică, Adrian Mărginean, Adina Gurenciuc, Lăcrămioara Crihană, Anton Mihail, Tudorel State, Ovidiu Ghioc, Gabriel Zănoagă, Adrian Țurcanu, Geanina Savin, Valentin Călin, George Apostolache,alături de orchestra, corul și baletul teatrului.

Prețul întegal spectacolelor din weekend-ul 9-10 februarie este de 21,6 lei, iar prețul redus pentru elevi, studenți și pensionari este de 10,8 lei.

Citește și: Program 8-10 februarie la Teatrul Dramatic “Fani Tardini” din Galați

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.