Conferinţa “Păsările în mitologie și practicile rituale românești”

Conferinţa “Păsările în mitologie și practicile rituale românești”

71
0
DISTRIBUIȚI
Conferinţa

Vineri, 11 mai 2018, ora 12.00, în Sala Auditorium a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, va avea loc conferinţa „Păsările în mitologie și practicile rituale românești”, susținută de Conf. univ. dr. Carmen Gache, cadru didactic al Facultății de Biologie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, specialist în domeniul ornitologiei, recunoscut la nivel național și internațional.

Invocate şi venerate, alungate sau persecutate, păsările au apărut în mitologia universală, în calendarele tradiţionale, practicile rituale, fiind subiect de basm şi legendă sau făcând obiectul a numeroase credinţe și superstiţii. Păsărilor le-au fost atribuite capacităţi supranaturale, având putere de creator sau de a se transforma în alte fiinţe, inclusiv în oameni, pot fi mesageri între lumea vizibilă şi cea mai puţin perceptibilă, între viaţă şi moarte.

Evenimentul este adresat în principal elevilor de gimnaziu şi de liceu, dar şi publicului larg. Intrarea la conferință este liberă.

Citeşte şi articolul  Feeria Cristalelor – a VIII-a ediţie a salonului expoziţional la Galaţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.