Coronavirus și spațiul cibernetic: un an de schimbări și provocări

1

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în colaborare cu Institutul pentru Studii de Politici Cibernetice – CyBureau din Israel și Colegiul de Științe Economice și Calculatoare din Polonia, organizează, în zilele de 28 și 29 ianuarie, Conferința Internațională online cu tema: „Coronavirus and the Cyberspace: a year of changes and challenges (Coronavirus și spațiul cibernetic: un an de schimbări și provocări). La eveniment și-au anunțat participarea peste 30 de specialiști din 12 state.

Cu toții vor încerca să abordeze teme extrem de interesante referitoare la prezentul și viitorul spațiului cibernetic și la modul în care viețile noastre private și profesionale s-au schimbat în urma pandemiei COVID-19.

După alocuțiunile persoanelor din conducerea celor trei instituții organizatoare (prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați; dr. Przemysław Stach, prorectorul Colegiului de Științe Economice și Calculatoare din Polonia și dr. Tal Pavel, directorul CyBureau) vor urma prezentările în plen și lucrările pe secțiuni.

În plen va vorbi și Robert Kosla, Directorul Departamentului de Cybersecurity din cadrul Cancelariei Primului Ministru al Poloniei.

Conferința este structurată pe 7 paneluri: „Provocări cibernetice în epoca coronavirusului”, „Modele de lucru la distanță”, „Viață virtuală, predare virtuală”, „Securitatea informațiilor și criminalitatea informatică în epoca coronavirusului”, „Știrile false și dezinformarea”, „Amenințările cibernetice și sectorul sănătății”, „Coronavirus și spațiul cibernetic: în căutarea viitorului.

Tematica aleasă este una extrem de actuală, în condițiile în care digitalizarea reprezintă o prioritate. La fel de importante sunt și riscurile din sfera securității cibernetice. Situația actuală a fost exploatată la maxim de infractorii din mediul cybernetic, care au creat adevărate campanii de dezinformare. În același timp, mii de malware au fost distribuite prin e-mail, mesajele având ca subiect Coronavirus.

În atare condiții, securitatea și reziliența rețelelor și sistemelor informatice din Romania trebuie incluse în prioritățile autorităților, în vederea luării măsurilor optime de limitare a atacurilor cibernetice, precum și de reducere a riscurilor unor posibile atacuri cibernetice, concentrate sau individualizate.

Pentru a urmări evenimentul, utilizați pagina de Internet a evenimentului: https://www.cybureau.org/coronavirus-and-the-cyberspace-changes-and-challenges

Citește și: Doi profesori gălăţeni se regăsesc în Top Cercetători Mondiali

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.