Este criză acută de sânge! Gălăţenii sunt chemați să doneze

0
Este criză acută de sânge! Gălăţenii sunt chemați să doneze

Reducere drastică a numărului donatorilor de sânge afectează şi Centrul de Transfuzii Galaţi, unul dintre cele mai mari din zona Moldovei. Numărul donatorilor de sânge a scăzut la jumătate, pe când cererea de sânge şi produse din sânge a cresct foarte mult.

Drept urmare reprezentanţii centrului fac apel la populaţie, dar au decis să îşi modifice şi programul de lucru. Centrul de Transfuzii Galaţi va fi deschis şi în fiecare ultimă zi de sâmbătă a fiecărei luni, pentru a veni în ajutorul celor care vor să doneze.

Am ajuns, în aceste zile, şi la limita minimă a numărului de donatori, adică 30 de donatori, ceea ce ne îngrijorează! Am avea nevoie măcar de 60-70 pe zi. Facem apel la comunitatea gălăţeană să doneze. Avem nevoie de cât mai mulţi donatori deoarece în ultima vreme nu doar că numărul donatorilor a scăzut, dar a crescut şi cererea de sange ţi produse din sange. Tocmai pentru a veni în sprijinul celor care doresc să facă acest lucru şi nu pot să doneze în timpul săptămânii, de acum încolo, o sâmbătă, ultima sâmbătă din fiecare lună, va fi lucrătoare”, a declarat Camelia Stoichiţescu, directorul Centrului Regional de Transfuzii Galaţi.

Donatorii primesc gratuit un set de analize, o zi liberă de la serviciu, 7 bonuri de masă şi o reducere de 50% pe o lună la transportul public în comun pe un singur traseu.

Sursa: Monitorul de Galați

Vezi și articolul: Oferă viață! Donează sânge la Centrul Regional de Transfuzie Galați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.