Cu ce poți ajunge la mare din Galați sau din Brăila?

0
3526

Cu ce poți ajunge la mare? Nimic mai simplu. O dată cu venirea verii cu toții suntem dornici de a ajunge la malul mării și a ne putea petrece câteva zile relaxante simțind îndeaproape briza mării. Dar cum ajungem pe litoral vara asta plecând din Brăila sau Galați? Este cea mai un din cele mai importante întrebări la care te vom ajuta să afli răspunsul.

Călătoria cu maxi taxi sau autocar spre litoralul Mării Negre

Dacă îți dorești să eviți călătoria cu mașina personală sau nu deții un autoturism pentru a parcurge distanța către litoralul românesc al Mării Negre, prima variantă la îndemână este călătoria cu maxi taxi. Prețul unui astfel de bilet este 50 lei, consform site-ului Autogării PAX. Există 9 plecări zilnice din Brăila către Constanța, prima fiind la ora 6:30 iar ultima la ora 17:00. Pentru a putea călători către litoral cu maxi taxi din Brăila este necesar să îți rezervi un loc din timp. Pentru a face această rezervare trebuie să contactezi Agenția PAX la numărul de telefon 0239 606 162 sau 0751 200 201.

Dacă decizi să pleci spre litoral din Galați, trebuie să știi că ai la dispoziți 20 de maxi taxi și autocare care circulă zilnic pe această rută. Primul autocar pleacă din Galați spre Constanța la ora 01:30 și ajunge la ora 06:00. Costul acestei călătorii este de 70 lei. Ultimul maxi taxi pleacă din Galați spre Constanța la ora 17:00 și ajunge la destinație la ora 20:30. Prețul acestei călătorii este de 60 lei.

Călătoria cu trenul până la malul mării

Începând cu 14 Iunie 2019, CFR călători pune la dispoziția călătorilor dornici de a ajunge la Marea Neagră , “Trenurile Soarelui”. Acestea vor face legătura marilor orașe ale țării cu litoralul românesc. Deși orașele Brăila și Galați nu se află printre cele mai importante, există o serie de trenuri cu care poți ajunge la malul mării.

Există 9 trenuri aparținând Căilor Ferate Române care pleacă zilnic din Brăila și au ca destinație Constanța. Primul tren pleacă de la Brăila la ora 01:57 și parcurge distanța dintre cele două orașe în 3 ore și 14 minute, fiind un tren direct, InterRegion. Prețul unei astfel de călătorii de 59,60 lei. Ultima plecare a unui tren CFR din Brăila spre Constanța este la ora 16:16. Finnd un tren de tip Regio, această călătorie durează 4 ore și 16 minute, ajungînd la destinație la ora 20:32. Pentru ca este un tip de tren inferior, costul biletului pentru călătoria unui adult este de 28 lei.

Un număr de 16 trenuri aparținând CFR Călători pleacă zilnic din Galați cu destinația Constanța. Primul tren are pleacarea la ora 04:30 și ajunge la Constanța la ora 12:05. Prețul biletului este de 33 lei, pentru călătoria unui adult la clasa a doua a acestui tren Region. Ultimul tren cu destinația Constanța are plecare la ora 19:45 și parcuge distanța dintre cele două orașe în 8 ore și 31 de minute. Un bilet de clasa a doua pentru acest tren costă 74 lei.

Călătoria spre litoral cu BlaBlaCar

Cea mai nouă și la îndemână alternativă de transport este BlaBlaCar. Folosind site-ul BlaBlaCar găsești foarte ușor alți călători cu care să împarți costurile până la destinația pe care o aveți în comun. Intră pe site, alege adresa la care vrei să ajungi și alege varianta potrivită pentru tine. Drumul spre Constanța de la Brăila durează în medie 2 ore și jumătate și are un cost aproximativ de 30 lei.

Sunt disponibile curse în orice moment al zilei, iar dacă alegi să pleci de la Galați cu siguranță vei găsi cel puțin o varinată pe placul tău. În medie o călătorie de la Galați spre litoralul românesc are o durată de 3 pre iar costul acesteia este estimat la 40 lei.

Călătoria cu mașina personală către Constanța

Există două rute pe care le poți alege în drumul tău dinspre Brăila sau Galați spre Constanța. Una din cele două rute presupune trecerea podului de la Fetești pentru care trebuie sa iei în calcul taxa de pod în valoare de 13 lei. Pentru ruta care implică trecerea cu bacul spre drumul către mare prin Tulcea costul este de 23 lei de la Brăila și 20 lei de la Galați.

Ți-ai făcut deja planurile de vacanță? În ce stațiune ai decis să îți petreci concediul? Cum vei ajunge pe litoral vara asta?

Citește și: Ai nevoie de o mașină de închiriat în Galați? Iată cele mai bune oferte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.