Cum recunoaştem o cafea bună?

Cum recunoaştem o cafea bună?

52
0
DISTRIBUIȚI
Cum recunoaştem o cafea bună?

Ne uităm după culoarea boabelor, prezenţa cojițelor indică o prăjire medie, lipsa sau prezenţa corpilor străini printre boabe precum bețe sau boabe stricate, data prăjirii cât și informații despre originea boabelor.
Pentru a obține cele mai bune rezultate atunci când preparăm o cafea trebuie să alegem o cafea proaspăt prăjită care să nu aibă mai mult de 14 zile de la prăjire și să o măcinăm cât mai aproape de momentul preparării.

De asemenea, trebuie să ținem cont de perioada de degazare (primele 4-6 zile de la prăjire), dacă aceasta nu a apucat să termine procesul complet vom obține o floare mai puternică datorită gazelor eliberate atunci când preparăm cafeaua.

O prăjire intensă aduce note de arsură cafelei totodată poate ascunde anumite defecte ale boabelor prăjite, de aceea în general cafeaua prăjită intens este de slabă calitate, de aceea este indicat să urmărim cafelele prăjite mediu sau mediu-intens.

O cafea de înaltă calitate ar trebui să echilibreze aciditatea, dulceața și amărăciunea, cu o aromă fină și fără note ciudate. Nu trebuie să aibă gust ars, carbonizat sau crud, ar trebuie să aibă arome complexe și nuanțate. Nu trebuie să regăsim gust fad, gust excesiv de dulce, amar sau acid.
Cafeaua poate avea arome fructate, florale, ciocolatii sau pământești, și ar trebuie să vă lase să vă doriți o altă înghițitură.

Dacă ți-am făcut poftă de o cafea bună vino la Rasta Barista, pe str. Traian nr. 52, în apropierea Pieței Centrale sau urmăreşte-ne pe pagina de facebook.

Tu știi Care sunt Coffee shop-urile în Galați unde găsești cea mai bună cafea

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.