Cum să ai cele mai bune rezultate la sala de sport –...

Cum să ai cele mai bune rezultate la sala de sport – 8 sfaturi practice

302
0
DISTRIBUIȚI
Cum să ai cele mai bune rezultate la sala de sport - 8 sfaturi practice

»» “Slăbirea începe şi sfârşeşte în bucătărie.” Ca să ajungi la rezultatele dorite, fie că vrei să slăbeşti, fie că vrei muşchi, ai nevoie de disciplină atunci când vine vorba de alimentaţie. Să mănânci doar “ce trebuie” şi să ştii faptul că nu poţi evita prin sport asta. Da, multă lume face sport, dar diferenţa între cei care au rezultate şi cei care nu au se face de multe ori “în bucătărie”.

»» Vrei să slăbeşti? Este bine să pui accent pe exerciţiile aerobice: alergatul, pedalatul, stepperul. Ţine cont că un program pentru începători nu ar trebui să conţină mai mult de 3-4 şedinţe de exerciţiu aerob.

»» Zilele în care nu mergi la sală sunt “pierdute”. Nu e adevărat, pentru că ai nevoie de odihnă ca să ai rezultate. Zilele de odihnă sprijină scăderea în greutate şi te ajută să îţi îmbunătăţeşti rata metabolică bazală.

»» Nu mai exagera lucrând o grupă musculară în speranţa că vei arde ţesutul adipos din acea zonă. Grăsimea se arde uniform pe tot corpul. Fiecare grupă trebuie lucrată o dată pe săptămână, mai ales dacă eşti începător.

»» Schimbă antrenamentele! Dacă vei face aceleaşi exerciţii de fiecare dată, corpul tău va lucra din ce în ce mai puţin şi nu vei mai avea rezultate. Aşadar când simţi că un antrenament a devenit simplu, schimbă-l!

»» Trebuie să ai 4-5 mese/zi. Da, ai citit bine, pentru că astfel vei avea un nivel optim de nutrienţi în organism şi vei putea ţine foamea sub control cu uşurinţă. Ai grijă să alegi alimente neprocesate, cu un conţinut scăzut de zahăr.

»» Ţine stresul sub control! Stresul modifică echilibrul hormonal, ceea ce determină organismul tău să depoziteze grăsime, în special în partea de mijloc a corpului.

»» Luptă cu descurajarea zilnic şi impune-ţi să nu cedezi, indiferent de cât de greu devine “drumul spre succes” şi caută să îţi setezi obiective realizabile în anumite intervale de timp.

 

Mircea Moraru, master trainer Elite Gym

Citeşte aici toate articolele lui Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.