Cum să alegi poza perfectă de profil pentru Instagram

0

Se spune că o imagine valorează cât o mie de cuvinte.

Și când fotografia ta de profil Instagram este primul lucru care îți spune povestea, primele impresii contează.

fashiondays.ro

Ești gata să îl faci pe al tău să iasă în evidență?

Vă împărtășim șapte sfaturi pentru a alege fotografia de profil Instagram perfectă – plus cum să o schimbi în câțiva pași simpli.

Urmarește-ne și pe: InstagramFacebookTwitterTelegram

Cum să-ți schimbi poza de profil pe Instagram

Înainte de a aborda toate sfaturile și trucurile, iată o reîmprospătare rapidă pentru a-ți înlocui fotografia actuală de profil Instagram cu o imagine nouă, remarcabilă.

Mai întâi, accesează profilul Instagram și apasă pe „Editați profilul”. Apoi selectați „Schimbați fotografia de profil”.

Apoi, ți se va solicita să alegi de unde dorești să imporți noua fotografie de profil sau dacă dorești să faci o fotografie pe loc. Poți folosi chiar și un avatar.
După ce ai localizat fotografia pe care dorești să o utilizezi, o poți decupa folosind suprapunerea cercului.

Apoi apasă pur și simplu „Terminat” și admiră-ți noua fotografie de profil!

Poza ta de profil Instagram este prima imagine care le spune vizitatorilor cine ești și ce faci.

Iată șapte sfaturi pentru a face o impresie de durată:

Sfat #1: Folosește o fotografie portret sau un logo al brandului

Când vine vorba de social branding, fotografia ta de profil este ceea ce oamenii recunosc cel mai mult.

Dacă ești o companie sau o afacere bazată pe produse, vei dori să te asiguri că toți cei care ajung pe pagina ta de Instagram sunt rapid informați de cine ești. Deci, pune-ți logo-ul în față și în centru.

Pe de altă parte, dacă ești un influencer, creator sau oferi un serviciu personal – cum ar fi un fotograf sau un life coach – ai putea dori să folosești o fotografie portret.

De ce? Pentru că ești aspectul principal al brandului tău și ar trebui să te prezinți vizitatorilor imediat.

Dar dacă o fotografie portret nu este pe placul tău, fotografiile de stil de viață sunt cel mai bun lucru pentru a-ți comunica brandul. Păstrează-l autentic!

Poate suna simplu, dar folosirea unei fotografii portret, a unei sigle sau a unei fotografii de stil de viață te poate ajuta să îți faci brandul mai recunoscut pe Instagram.

Sfat #2: Alege o imagine clară de înaltă rezoluție

Când vine vorba de alegerea unei imagini de înaltă rezoluție, regula de bază este: cu cât numărul de pixeli este mai mare, cu atât imaginea este mai mare.

Dacă este prea mare, va fi neclar. Deci, 110 x 110 pixeli este punctul ideal.

Este în regulă să tragi puțin deasupra, dar încearcă să nu mergi prea sus, deoarece Instagram îți va comprima imaginea.

Sfatul #3: Decupează dimensiunea perfectă

Când vine vorba de fotografia ta de profil, nu există o mulțime de spațiu cu care să lucrezi.

Fotografiile de profil Instagram sunt circulare, așa că cel mai bine este să folosești imagini cu un raport de aspect de 1:1.

Un subiect care este prea îndepărtat sau decupat stângaci nu va face mare lucru pentru recunoașterea instantanee a brandului.

Având în vedere asta, dacă ești un creator, decupează de la umeri în sus, astfel încât să fii în fruntea cadrului.

Dacă utilizezi un logo sau un produs al companiei, se aplică aceleași reguli. Poziționează fotografia în centru și asigură-te că utilizezi o imagine clară, de înaltă rezoluție.

NOTĂ: ține cont de faptul că fotografia ta de profil apare mică în fluxul de acasă al Instagram. Deci, dacă textul nu este îndrăzneț și ușor de citit, rămâi la imagini.

Sfatul #4: Încorporează o culoare atrăgătoare

Culoarea poate fi un instrument puternic de comunicare folosit pentru a transmite o stare de spirit sau pentru a îți arăta personalitatea.

Așadar, dacă dorești să ieși în evidență din mulțime, ia în considerare adăugarea unei culori vibrante la fotografia ta de profil Instagram.

Acest lucru ar putea fi prin îmbrăcăminte, un fundal, un produs sau text. Acest lucru nu numai că atrage atenția unui utilizator, dar, cu nuanța potrivită, imaginea ta se va diferenția de alte conturi.

Experimentează cu diferite variații de culoare pentru a vedea ce funcționează cel mai bine – nu uita să rămâi la estetica generală de Instagram.

SFAT: Curățarea esteticii feedului alături de fotografia de profil este o modalitate excelentă de a-ți ridica vizibilitatea și de a atrage urmăritori.

În acest fel, te poți asigura că conținutul tău viitor se potrivește perfect cu conținutul Instagram existent.

Sfatul # 5: Optează pentru o iluminare bună

Iluminarea poate face o diferență subtilă, dar mare, în calitatea fotografiei de profil, făcând-o din ce în ce mai atrăgătoare.

Când vrei să faci o fotografie de profil, optează pentru o locație bine iluminată cu lumină naturală (în timpul zilei, dacă este posibil) și evită umbrele dure.

Iluminarea artificială, cum ar fi o lumină de tip ring light, este cea mai potrivită pentru mulți creatori de conținut, deoarece oferă o iluminare continuă și echilibrată.

Sfat #6: Folosește contrastul pentru a ieși în evidență

În timp ce poți întotdeauna să te joci în siguranță cu un fundal neutru, juxtapunerea culorilor și crearea de contrast au puterea de a opri utilizatorii.

Joacă-te prin amestecarea și potrivirea culorilor și texturilor (care reprezintă brandul tău) pentru a crea contrast în imaginea portret sau logo-ul companiei.

Reține că dorești să găsești un echilibru cu ieșirea în evidență – prin culori îndrăznețe sau un perete caracteristic – fără a diminua focalizarea imaginii.

Fotografia de profil ar trebui să te vândă pe tine (sau logo-ul), nu fundalul.

Sfatul #7: Ia în considerare identitatea brandului tău

Poza ta de profil Instagram este o componentă mică, dar puternică a biografiei tale Instagram.

Este o oportunitate vizuală esențială de a prezenta la ce faci referire și poate servi ca o extensie a conținutului tău.

Dacă ești cunoscut pentru notele strălucitoare de culoare, ferește-te de fotografiile întunecate și capricioase pentru fotografia ta de profil Instagram – va trimite vizitatorilor semnale amestecate despre brandul tău.

SFAT: Păstrarea aceleiași imagini pe toate platformele face ca urmăritorii să te găsească mai ușor și să se identifice cu conținutul tău.

O poză perfectă de profil Instagram este primul pas în a-ți promova brandul. Urmatorul pas? Adăugarea unei pagini de destinație personalizată la linkul din bio Instagram.

Indiferent dacă ești un influencer, un creator sau o companie, asocierea unei imagini de profil puternică cu un link către brand în pagina de destinație bio poate crește identitatea brandului tău, poate încuraja noi urmăritori și poate atrage acele clickuri extrem de importante.

Ești gata să generezi mai mult trafic de pe Instagram?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.