Cum să alegi un telefon bun în 2023

3

Era tehnologiei a luat cu asalt viețile fiecăruia dintre noi. În fiecare zi apar pe piață tot mai multe gadgeturi și tehnologii care au menirea să-ți simplifice viața. Cu toate acestea, unul dintre cele mai populare dispozitive rămâne telefonul inteligent. Cu ajutorul acestuia poți păstra legătura cu cei dragi, poți învăța lucruri noi, poți comanda mâncare și articole vestimentare și nu în ultimul rând, îl poți folosi pentru a controla alte dispozitive din casa ta. Totuși, nelămurirea apare în momentul în care trebuie să-ți achiziționezi un model nou. Dacă ai dubii în acest sens, rândurile următoare îți vor fi de folos.

Buget

epantofi.ro

Unul dintre primele aspecte pe care trebuie să le ai în vedere este bugetul. Dacă ai de gând să-ți achiziționezi ultimul model apărut pe piață, atunci trebuie să fii pregătit să investești mai mult.

După cum probabil știi deja, un telefon Apple este mai costisitor decât cele de tip Android. Totodată, când vine vorba despre buget, un alt factor care influențează prețul este și funcționalitatea și designul. Așadar, ar fi bine să te gândești la ce vrei să folosești acest telefon. Dacă ai de gând să faci poze și să filmezi în mod constant, ar fi indicat să investești în ceva de calitate. Însă dacă ai nevoie doar de funcțiile de bază, nu este necesar să scoți la fel de mult din buzunar.

Sistem de operare

Sistemul de operare determină experiența de utilizare a noului tău telefon. Există două sisteme de operare principale pe piață iOS și Android. La o primă vedere, nu pare o decizie grea. Dar dacă intri în detalii lucrurile devin mai complexe.

answear.ro

iOS nu este la fel de ușor de personalizat, dar este un sistem puternic care are parte de îmbunătățiri constante. Nu poți configura meniul principal și nici nu poți descărca prea multe aplicații terțe de pe internet. De cealaltă parte avem telefoanele cu Android care sunt foarte ușor de personalizat, un mic dezavantaj ar fi actualizările de software.

Ideal ar fi să alegi sistemul de operare cu care ești obișnuit. Dar dacă vrei să treci de cealaltă baricadă, nu este o problemă, sigur te vei obișnui după câteva zile de utilizare.

Durata de viață a bateriei

Dacă te gândești să-ți achiziționezi ultimul iPhone apărut pe piață, iată câteva aspecte care fac iPhone 14 ca fiind unul dintre cele mai bune smartphone-uri ale anului – în primul rând, este unul dintre cele mai intuitive telefoane de pe piață, și vine la pachet cu toate funcționalitățile de care ai nevoie.

Camera foto

În ultima vreme au apărut o grămadă de telefoane a căror camere au un număr mare de megapixeli. Pentru cei ce nu se pricep prea bine, acest lucru ar putea să-i atragă. Doar pentru că are mai mulți megapixeli, nu înseamnă că pozele vor fi mai reușite.

Mai important de atât este să acorzi atenție nivelului ISO, aperturii și a vitezei de focalizare. Dacă îți place să faci multe poze, ar fi bine să te îndrepți către un model cu o cameră de 12 – 16 MP și apertură de f/2.0, pentru rezultate excelente chiar și în lumină slabă.

Dimensiunea ecranului

O mare parte dintre telefoanele disponibile astăzi au o dimensiune mare a ecranului. Chiar dacă telefoanele de dimensiuni mai mici nu mai sunt atât de populare, tot mai ai câteva opțiuni. Spre exemplu, te poți îndrepta către variantele mini.

Printre acestea se numără iPhone 13 mini dar și Google Pixel. De asemenea, nu uita să aplici o folie de protecție pentru a te bucura de noul tău telefon cât mai mult timp.

Ecranul de 6.12 inci are o dimensiune decentă și se mișcă foarte rapid. În plus, durata de viață a bateriei a avut parte de o îmbunătățire, lucru care îți permite să stai pe internet sau pur și simplu să vorbești cu prietenii timp de 29 de ore. Un lucru excelent este încărcarea rapidă care te ajută să ajungi la un nivel al bateriei de 50% în aproximativ 30 de minute. Camera de înaltă rezoluție și zoom optic de 3x îți stau la dispoziție pentru a realiza fotografii excelente.

Acestea sunt câteva dintre cele mai importante lucruri pe care să le iei în considerare când te gândești să investești într-un telefon nou. Bugetul este un factor important dar la fel de esențial este și sistemul de operare și durata de viață a bateriei.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.