Cum să faci donații tot anul, nu doar de sărbători – Fundația Comunitară Galați

0
140
fundatia comunitara galati

A sosit cea mai faină perioadă a anului, cea în care ne gândim la ceilalți și la cum îi putem ajuta și face fericiți. Este minunat să faci acte de binefacere în preajma sărbătorilor, dar de ce să nu le faci constant? Cei de la Fundația Comunitară Galați îți propun un mic ghid care să scoată la suprafață eroul din tine și să îl motiveze să se implice activ în viața comunității.

1.Cum alegi ONG-ul cu care să colaborezi?

Probabil știi deja care sunt cauzele în care te regăsești şi pe care dorești să le susții, dar cum alegi ONG-ul cu care să colaborezi? Îți recomandăm să închei parteneriate doar cu acele entități care îți pot câștiga încrederea prin transparență și care au un raport de audit și de activitate. Și pentru că nu există rețete general valabile, când investești într-o anumită cauză, pune-ți următoarele întrebări: Ce te preocupă/îngrijorează la comunitatea ta? Ce îți dă speranță? Astfel, vei ști cu certitudine spre ce direcție să investești resursele pentru a îmbunătăți aspecte din viața comunității.

2.Cum poți ajuta?

După ce te-ai hotărât cărei cauze să i te dedici, există instrumente care îți stau la dispoziție: fie poți dona timp prin voluntariat, fie produse, fie bani prin formularul 2% dacă ești salariat sau prin contracte de sponsorizare (dacă deții o firmă) în limita a 20% din impozitul pe profit. În 2015, firmele din România ar fi putut direcționa astfel către sectorul non-profit peste 1 miliard de lei!

3. Proiecte pe care ai putea să le susții

Fundația Comunitară Galați vine în întâmpinarea donatorilor cu câteva produse cu impact major, precum Fondul de Burse, proiectul ”Generații” (derulat în parteneriat cu Fundația Principesa Margareta a României) și SemiMaratonul Galaţi. SemiMaratonul este un mecanism de colaborare care pune comunitatea în mișcare și aduce mișcarea în comunitate. În cele trei ediții de până acum, a mobilizat 1.500 de alergători și 60.000 de lei, iar de la un an la altul s-a observat creșterea impactului în societate. Banii strânși au fost folosiți la derularea proiectelor de interes pentru comunitate, precum achiziționarea unui test ADOS pentru APCA (Asociația de Sprijin pentru Părinți și Copii cu Autism), un test principal de diagnostic pentru tulburările din spectrul autismului.

În ediția ce va urma, din 28 mai 2017, Fundația Comunitară Galați și-a propus să unească forțele tuturor oamenilor-eroi și să strângă alergători și bani cât în toate edițiile de până acum! Acest lucru este posibil doar cu ajutorul tău! Mai multe detalii pe facebook sau pe siteul www.fundatiacomunitaragalati.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.