Cum să îţi accelerezi metabolismul – 6 sfaturi pe care trebuie să le urmezi

0
Cum să îţi accelerezi metabolismul - 6 sfaturi pe care trebuie să le urmezi

Eram sigur că acest titlu îţi va capta atenţia. Şi acum, că te-ai apucat de citit, e bine să ştii că în acest moment, în timp ce citeşti, în corpul tău există un mecanism care se luptă ca tu să slăbeşti şi să elimini grăsimile. Acest minunat mecanism se numeşte metabolism. În timp ce unii “norocoşi” pot mânca oricât fără să se îngraşe un gram (metabolism accelerat) alţii, mai ghinionişti, se chinuie să dea jos kilogramele în plus (metabolism lent). Aşa ca hai să vedem cum putem accelera metabolismul:

• Mănâncă proteine! Fără ele nu poţi creşte în masă musculară. O masă musculară mai mare înseamnă un metabolism mai rapid. Îţi poţi lua proteinele atât din surse animale cât şi din cele vegetale.

• Fă antrenamente pentru dezvoltarea masei musculare! Muşchii nu vor creşte doar dacă mănânci proteine, aşa că trebuie să te antrenezi intens pentru a-ţi mări masa musculară cu cateva procente, iar atunci te vei bucura de un metabolism care arde mult mai multe calorii.

• Mănâncă puţin şi des! Trebuie să ai 4 mese/zi şi ele trebuiesc împărţite echilibrat de-a lungul zilei, pentru a nu îţi fi niciodată foame.

• Nu sări peste micul dejun. Este una dintre cele mai des întâlnite greşeli. După 7-8 ore de somn, metabolismul încetineşte şi, întârziind prima masă a zilei, vei întârzia şi “activarea” lui, plus că vei fi mult mai tentat să mănânci mult mai mult la prânz.

• Încearcă să te mişti tot timpul! Încearcă să joci un fotbal/tenis ori de câte ori ai ocazia, sau volei că tot a venit sezonul. Să mergi cât mai mult pe jos sau să stai în picioare, în loc să stai pe scaun pentru că e foarte important ca tu să îţi menţii corpul în mişcare toată ziua.

• Dormi suficient! Dacă nu dormi destul, îţi vei dezechilibra metabolismul şi el va arde mult mai puţine calorii zilnic. Iar tu nu îţi doreşti asta, aşa că trebuie să dormi 7-8 ore/noapte.

În final nu îmi rămâne decât să îţi urez “Un metabolism cât mai accelerat”! 🙂

Mircea Moraru, master trainer

Citeşte şi articolul  Prima zi de sală – începutul unei relaţii lungi şi frumoase

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.