Cum să mănânci fără regrete

Cum să mănânci fără regrete

218
0
DISTRIBUIȚI

Majoritatea oamenilor sunt conştienţi, în linii mari, că dulciurile îngraşă ori că zahărul nu este bun. Ni s-a implementat de mici că ceva dulce este răsfăţul nostru, momentul când suntem răsplătiţi că am făcut o faptă frumoasă ori că am avut rezultate bune la şcoală. Ce poate fi mai frumos decât să citeşti bucuria din ochii copiilor? Dar, oare, suntem pe deplin responsabili? Nu cumva inducem forţat o dependenţă doar pentru că este mai la îndemână să îţi cumperi simpatia cu o prăjitură?

Cam toate dulciurile din comerţ, sau cele făcute în casă, au la bază zahărul alb rafinat sau îndulcitorii chimici la fel de nocivi. În urma cercetărilor s-a constatat că substanţele răspândite în corp după ingerararea zahărului, au efecte opioide mai puternice decât cocaina. Cu toţii ştim şi am trecut prin stadiile poftei de dulce care ne-au determinat să “tăbărâm” impulsiv asupra unui platou cu dulciuri. Uităm într-o fracţiune de secundă de orice dietă. Dar ăsta este şi rolul zahărului, să ne pacălească, să ne supună şi să lucreze împotriva noastră într-un mod subtil, inconştient.

Aventura zahărului în corp este interesantă, dar foarte periculoasă. El străbate cu uşurinţă peretele intestinului subţire şi ajunge în sânge. Înşelator prin gust, el provoacă o rapidă modificare a compoziţiei sângelui şi determină apariţia hiperglicemiei. Apare de îndată o rapidă stare de excitare fizică şi psihică. Pancreasul este forţat să secrete o cantitate mai mare de insulină decât în mod normal, cu consecinţe în scăderea glicemiei sub nivelul normal. După 10-15 minute se instalează o stare de hipoglicemie care se manifestă prin oboseală. Aceste alternanţe dereglează metabolismul şi epuizează sistemul nervos.

Love it raw

Cu alte cuvinte plătim plăcerea gustativă cu felii de sănătate. Ce facem noi? Vă oferim alternativă! Suntem în era informării şi asta ne ajută să facem alegeri sănătoase şi benefice corpului nostru.

Dulciurile raw vegane sunt nepreparate termic, din ingrediente naturale şi, mai mult decât atât, sunt îndulcite cu fructe uscate, miere crudă, zahăr din cocos (benefic diabeticilor), zahăr de mesteacăn ori zahăr de agave, toate fiind varianta cea mai bună pentru a rămâne sănătoşi, plini de vitalitate, echilibraţi şi cu pofta de dulce satisfacută fără nici un regret!

Ne găseşti pe: facebook.com/loveitraw7

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.