Cum scapi de celulită? – câteva sfaturi oferite de trainerul Mircea Moraru

0
celulită

Unul dintre cele mai mari coşmaruri pentru femei este legat de celulită, asta e clar. De obicei, când stau de vorbă, la sala, cu o persoana de sex feminin, una dintre întrebari este: “Cum scap de celulită?”. Cu siguranţă femeile îşi doresc să scape de celulită rapid, dar nu există nicio cale rapidă să o înlăturăm de pe corp, ci mai degrabă un proces destul de îndelungat care necesită atenţie asupra alimentaţiei, exerciţiilor fizice, tratamente corporale etc. În primul rând ar trebui să ştiţi că nu doar femeile suferă de celulită, ci mai nou şi bărbaţii şi copii.

Mai jos o să enumar câteva metode pentru a scăpa de celulită:

– Reglează-ţi alimentaţia!
Mănâncă alimente proaspete şi naturale şi creşte cantitatea de fibre. Ai grijă la numărul de calorii – să fie undeva la 1800 de kcal, evită alimentele procesate şi cu multe zaharuri, şi reduce cantitatea de sare zilnică pentru a ţine în frâu grăsimea corporală. Reduce cantităţile de alcool şi cofeina la minim sau deloc. Ţine minte să incluzi şi alimente bogate în aminoacizi, acizi graşi şi antioxidanţi (ouă, soia, nuci, grapefruit).

– Apa, apa, apaaa… cum ar zice Loredana 🙂
Da, chiar trebuie sa te hidratezi corect, în primul rând ca să previi celulita, deshidratarea fiind în top 3 factori care duc la apariţia celulitei. Cam 2 litri de apă pe zi ar trebui să ajungă.

– Fă sport, fii liber! … de celulită 
Acesta e sloganul EliteGym, exceptând partea cu celulita. Aşadar te aşteptam să te antrenezi alături de noi, ca să îţi netezim drumul către un corp lucrat şi fără celulită. Antrenamentele ar trebui să fie intense, să includă exerciţii cu greutăţi mai mari, să incluzi în program şi o parte “cardio” şi să ajungi la sală macar de 3 ori pe săptămână. Se recomandă un antrenament general şi nu izolat pe zonele cu probleme.

– Tratamente corporale
Poti să apelezi la ajutorul “specialiştilor în celulită” ca şi completare a metodelor de mai sus şi să adaugi eventuale împachetări cu creme care activează circulaţia sau conţin factori de hrănire a ţesuturilor, pentru a obţine o bună elasticitate a pielii.
Deci dacă te alimentezi / hidratezi corect, faci sport regulat, adaugi şi tratamente corporale şi ai răbdare, o să scapi de “coajă de portocală” şi vei putea reveni la pantaloni / fuste scuuurteee…

Succes!

Mircea Moraru, master trainer Elite Gym

Citeşte aici toate articolele lui Mircea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.