Cupa Dunării de Jos – o competiţie de caiace de la Brăila la Galaţi

0
178
Cupa Dunarii de Jos caiac - canoe - placă SUP

Regulament Cupa Dunării de Jos – ediția I; Organizator Club Sportiv Nautic Mila 80 Galați; 30 iunie – 1 iulie 2018

Evenimentul Cupa Dunării de Jos este o competiție sportivă privată organizată de Clubul Sportiv Nautic Mila 80 Galați în parteneriat cu Primăria Municipiului Galați și Primăria Municipiului Brăila și care cuprinde:
– proba de maraton, cu o lungime totală a traseului de aproximativ 42 km;
– proba de semimaraton, cu o lungime totală a traseului de aproximativ 20 km;
– proba de sprint, cu o lungime de 2 km.

Toate probele evenimentului Cupa Dunării de Jos se desfășoară pe Dunăre între localitatea Gropeni jud. Brăila (start maraton) – Brăila (start semimaraton) – Galați (finish maraton și semimaraton). Întreg traseul va fi semnalizat corespunzător de către organizatori. Duminică va avea loc concursul de sprint. După încheierea tuturor probelor va urma festivitatea de premiere. La aceste competiții vor participa sportivi legitimați la cluburi din țară, dar și sportivi amatori, cu caiace, canoe.

La toate probele pot participa persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani și sunt apte de efort susținut din punct de vedere medical. Minorii vor putea participa numai în ambarcațiuni care permit însoțirea acestuia de către un adult.

NOTĂ: La ridicarea numerelor de concurs și a kitului de participare toți concurenții vor completa și semna declarația pe propria răspundere, că știu să înoate și că sunt apți din punct de vedere medical pentru a participa la competiție. Organizatorul nu poate fi făcut responsabil pentru orice accident sau pagubă pe care participantul le va întâmpina în timpul competiției.Organizatorii își rezervă dreptul de a refuza participarea persoanelor care au avut un comportament nesportiv sau prin acțiunile lor aduc prejudicii de imagine evenimentului Cupa Dunării de Jos.

CONCURENȚII – Se împart pe categorii de vârstă și tip de ambarcațiune astfel: 16 – 50 ani, + 50 ani.

AMBARCAȚIUNI: caiac/canoe sprint sau tură,  bărci open, placă SUP.

PREMII: Cupa Dunării de Jos va fi oferită concurentului care câștigă proba de maraton în caiac de tură simplu. Toți concurenții vor primi diplome de participare. Locurile 1, 2, 3 de la fiecare categorie vor primi medalii. Toți cei înscriși în concurs vor participa la o tombolă cu premii specifice sporturilor nautice

Este INTERZIS mersul la plasă! Astfel concurenții nu au voie să rămână unul în spatele celuilalt și lateral de alt caiac la o distanţă mai mică de 5 (cinci) metri. Aceste poziții se acceptă doar pe timpul depășirii și maxim 100 metri. Încălcarea acestei reguli duce la descalificarea concurentului.

Pe fișa de înscriere, concurentul trebuie să specifice categoria ambarcațiunii, vârsta și probele la care participă. Dacă nu se înscriu minim 3 (trei) concurenți la o categorie, aceștia vor fi transferați la o categorie apropiată.

Cronometrarea: se va face la secundă, de către arbitrii aflați în punctele de control. Va fi declarat câștigător al probei cel care va ajunge în cel mai scurt timp la punctul de Sosire după parcurgerea integrală a traseului pentru proba la care participă.

Echipament: Concurentul are obligaţia de a purta vesta de salvare, iar numărul de concurs să fie amplasat într-un mod vizibil, pe toată durata concursului. Cei care nu poartă vestă de salvare vor fi descalificați! Echipamentul recomandat de către organizatori cuprinde, dar nu se limitează la: caiac/canoe/placă SUP; padelă/pagaie; vestă de salvare; fustanelă; bidon cu apă

Validarea participării: Pentru validarea participării concurentul trebuie să prezinte cartea de identitate, să achite taxa de participare în ziua concursului în cuantum de 50 lei și să semneze declaraţia pe propria răspundere. Efectuarea validării îi dă dreptul concurentului să primească numărul de concurs împreună cu kitul de participare.

Taxa de înscriere (50 lei) poate fi achitată și prin virament bancar în contul RO59BRDE180SV19585131800 deschis la BRD Galați.

Startul: Punctul de START pentru proba de maraton va fi în localitatea Gropeni jud. Brăila (ora 10,00), pentru proba de semimaraton STARTUL va fi în Brăila în portul de ambarcațiuni mici (aprox ora 11,00). SOSIREA concurenților de maraton si semimaraton este Galați pe Faleza Inferioară a Dunării în dreptul foișorului. Locul va fi semnalizat corespunzător de către organizatori. Concursul de sprint se va desfășura în data de 1.07.2018, începând cu ora 11, și va consta în travesarea Dunării (aprox. 2000 m dus/întors) din dreptul scărilor de la elice faleza inferioară a Dunării Galați.

Timpul limită: proba de maraton este 5 ore; proba semimaraton 3 ore; proba de sprint 30 minPe parcursul traseului concurenții vor fi escortați de șalupe în care se vor afla observatori.

Descalificare / Retragerea din cursă: Organizatorii îşi rezervă dreptul de a descalifica sau de a retrage din cursă orice concurent dacă nu respectă acest regulament sau într-una dintre următoarele situaţii: pierderea numărului de concurs; utilizarea unui mijloc de transport în timpul cursei; părăsirea echipamentului pe traseu sau aruncarea de gunoaie şi resturi pe traseu (ambalajele utilizate pot fi lăsate la punctele de control şi alimentare); comportament nesportiv faţă de alţi concurenţi sau lipsa de respect faţă de oficiali, organizatori, voluntari, public susţinător, localnici; împingerea/tragera unui concurent aduce după sine descalificarea participanților implicați; depăşirea timpului limită; schimbarea ambarcatiunii în timpul concursului; în cazuri excepţionale. Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să informeze organizatorii cât mai repede cu putinţă.

Siguranţa participanților: Va exista un punct de prim-ajutor unde se va asigura serviciu medical de specialitate în caz de nevoie.

Dreptul la imagine: Prezentul eveniment este organizat de Club Sportiv Nautic Mila 80 Galați și se derulează sub denumirea Cupa Dunării de Jos. Concurenții și participanții iau act și se obligă, prin semnarea sau luarea la cunoștintă în urma afișăriii prezentului regulament de participare, să respecte condițiile impuse de organizator, condiții menite să asigure imaginea și promovarea brendului, precum și publicitatea evenimentului. În sensul celor de mai sus este interzisă folosirea în orice fel și prin orice mijloc de comunicare (electronică, scrisă, video etc.) a unui alt brend în legatură cu acest eveniment fără acordul scris al organizatorului. Este, de asemenea, interzisă afișarea la locul derulării evenimentului a oricărei forme de publicitate pentru un alt brend, societate, sau alte evenimente, fără acordul scris al organizatorului.
Este interzisă asocierea brendului înainte, în timpul și după derularea evenimentului cu alte denumiri de firme, mărci, produse, evenimente derulate anterior sau care urmează a fi derulate în viitor, nume de societăți comerciale etc. fără acordul scris al organizatorului. Concurentii și participanții la eveniment sunt informați prin prezenta de faptul că încălcarea regulilor de mai sus vor fi considerate de către organizator ca fiind acte de concurență neloială și vor fi sancționate prin acționarea în cadrul instanțelor de drept civil și comercial în scopul recuperării prejudiciului.

ATENȚIE! Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru niciun fel de accident sau prejudiciu apărut ca urmare a participării la evenimentul Cupa Dunării de Jos și îşi rezervă dreptul de a modifica sau ajusta traseul de concurs în funcţie de condiţiile meteo sau chiar de a opri cursa în cazuri excepţionale. Orice modificare a traseului va fi semnalizată corespunzător (ca de altfel întregul traseu) şi comunicată concurenţilor. În caz de forţă majoră (orice evenimente care ar putea influenţa buna desfăşurare a concursului, cum ar fi: inundaţii majore, dezastre naturale sau evenimente politice majore) care determină organizatorii să anuleze competiţia, 50% din taxa de participare va fi returnată concurenților.

S-ar putea să te intereseze şi articolul  Tecuci Air Show 2018 – miting aviatic pe 1 iulie la Aerodromul Tecuci

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.