Cupa României la Kendo în Galați, Ediția 25, 12-13 Mai 2018

Cupa României la Kendo în Galați, Ediția 25, 12-13 Mai 2018

176
0
DISTRIBUIȚI
Cupa României la Kendo în Galați, Ediția 25, 12-13 Mai 2018

În premieră în orașul Galați, se va desfășura Cupa României la Kendo ediția 25, pe data de 12 și 13 mai 2018 (de la ora 9:00 până la ora 16:00- Sala Sporturilor Galați), unde vor participa 128 de competitori din România, Italia, Serbia, Ungaria, Bulgaria și Republica Moldova, plus 18 arbitri români și străini.

Clubul Gălățean Yukai, premiat cu medalia de bronz anul trecut în Constanța, va fi reprezentat în această etapă de trei juniori, o fată senior și 6 adulți seniori. De asemenea, clubul Yukai mulțumește sponsorilor, inclusiv și în special Primăriei Municipiului Galați și Fundației Sportul Gălățean.

Scurt istoric al sportului Kendo:
Cuvântul Kendo, tradus din limba japoneză, înseamnă Calea Sabiei și este o artă a luptei cu săbii din bambus, numite Shinai, practicată de samurai. Cu toate acestea, în trecut, persoanele ce practicau acest sport erau rănite destul de grav, neavând posibilitatea de a purta o armură. Însă, până în ziua de astăzi, practicanții au creeat o armură, evitând astfel o parte din leziunile provocate de lupta cu săbiile. Această armură conține o mască căptușită cu grătar metalic pentru protecția zonei capului (MEN), o pieptănă mare de ameți de bambus pentru protecția corpului (DO) și căptușeli pentru mâini, încheieturi și coapse.

Deoarece Japonia este o țară renumită pentru disciplina și înțelepciunea populației, iar Kendo este o artă japoneza, prin aceasta, competitorii învață că scopul final este reprezentat de cultivarea oamenilor ca ființă umană și spirituală.

Drept urmare, nu trebuie să ratați sub nici o formă Cupa României la Kendo! Va fi o experiență unică, în premieră și de neuitat!

Te-ar mai putea interesa și: Cum să îţi accelerezi metabolismul – 6 sfaturi pe care trebuie să le urmezi

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.