Gratuit! Cursuri de patiser, operator pc şi limba engleză pentru şomeri

0
Gratuit! Cursuri de patiser, operator pc şi limba engleză pentru şomeri

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila anunţă că în perioada următoare şomerii din evidenţa agenţiei se pot înscrie pentru a participa la programe de formare profesională gratuite, în următoarele ocupaţii/meserii: patiser – nivel studii minim 8 clase; operator introducere, validare, prelucrare date – nivel studii minim 12 clase; comunicare în limba engleză – nivel studii minim 10 clase.

Cheltuielile cu organizarea acestor programe vor fi suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecărei meserii. Pentru şomerii care vor efectua naveta pe perioada cursului, se vor deconta abonamentele/biletele de transport.

fashiondays.ro

Şomerii neînregistraţi care doresc să se înregistreze în evidenţa agenţiei în vederea obţinerii unui loc de muncă şi pentru a participa la măsurile active oferite, respectiv informare, consiliere, medierea muncii, formare profesională etc. se vor prezenta la sediul AJOFM. Brăila, din B-dul Dorobanţilor 603-605, parter, modulele 2 sau 3, cu următoarele documente: actul de identitate; actele de studii şi de calificare; carnetul de muncă sau alte acte care atestă, potrivit legii, existenţa unor raporturi de muncă ori de serviciu, în cazul persoanelor provenite din muncă; adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.

În cazul neîncadrării în muncă cererea în vederea medierii trebuie reînnoită la 6 luni.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la sediul  AJOFM Brăila, din B-dul Dorobanţilor, nr. 603-605, la Centrul de Formare Profesională al agenţiei din str. Sergent Tătaru nr. 2, corp B, etaj 3 (în curtea Liceului Teoretic “Mihail Sebastian”) sau la telefon 0239/613.034.

Citește tot articolul pe Obiectiv Vocea Brăilei

epantofi.ro

S-ar putea să te intereseze și: Prima ediție a Semimaraton Brăila – pe 15 septembrie. Vezi aici programul:

top-shop.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.