Cursurile vor continua online la Universitatea „Dunărea de Jos” Galați

0

Cursurile la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se vor desfășura în online până la finele lunii noiembrie. Este hotărârea pe care a luat-o conducerea instituției, după o analiză completă a situației răspândirii coronavirusului. 

«În contextul pandemiei generale și evoluțiilor nefavorabile privind numărul de îmbolnăviri și riscul de apariție a unor focare, la nivelul Universității „Dunărea de Jos” din Galați s-a decis ca, cel puțin până în 30 noiembrie, activitatea să se desfășoare online, urmând ca la nivelul Senatului să se ia o nouă hotărâre, la începutul lunii decembrie, pentru activitatea de până la sfârșitul anului. Excepțiile rămân excepții: tot ce înseamnă clinic pe Facultatea de Medicină va continua cu prezența studenților, în condiții speciale, cu acordul Direcției de Sănătate Publică și al spitalelor unde se desfășoară activitatea, iar la Facultatea de Educație Fizică și Sport se va lucra ca până acum, pe grupe mici de studenți», a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. În ceea ce privește laboratoarele și alte activități practice, acestea se vor reprograma în funcție de dinamica pandemiei.

Decizia se aplică și studenților de la Facultatea Transfrontalieră, care ar fi trebuit să efectueze aplicațiile practice la Galați, dar care vor mai avea de așteptat. La fel se întâmplă și în cazul studenților mediciniști din anii V și VI de la Enna (extensiunea din Italia), care urmau să facă stagiile clinice în unitățile sanitare din Galați, dar care nu mai pot veni din cauza restricțiilor de călătorie impuse. 

„Vom aștepta momentul în care vom putea realiza lucrările de laborator, ce nesesită prezența fizică a studenților și a cadrelor didactice. Dacă nu se vor putea face până la sfârșitul anului, le vom reprograma pentru lunile ianuarie, februarie sau le vom muta în semestrul al doilea. Adaptăm planul de învățământ, lucrăm modular, astfel încât, până la sfârșitul anului universitar să concentrăm și activitățile cu prezență. Oricum, le vom face: vom împărți grupele în semigrupe, cu număr cât mai mic de studenți pe care să-i aducem în laboratoare pe circuite definite. Deocamdată, acest lucru este într-un plan pe care l-am discutat cu colegii. Dinamica pandemiei ne va spune când vom putea face acest lucru”, a precizat prof. univ. dr. Puiu-Lucian Georgescu.

Căminele și Cantina nr. 2, care funcționează în Campusul “Al. I Cuza” în regim de take away, vor rămâne deschise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.