Dă-i aripi să zboare copilului tău

Dă-i aripi să zboare copilului tău

125
0
DISTRIBUIȚI
Dă-i aripi să zboare copilului tău

Dragă părinte,

Sunt convinsă că în rolul de părinte pe care în mod normal ar fi indicat să ți-l asumi, pe lângă lista cu multe lucruri de făcut în relația ta cu copilul, se găsesc și multe sarcini. Te invit să le parcurgi împreună cu copilul tău:

Sarcina unui părinte conștient este să se împrietenească cu esența firească, naturală, adică starea de “a fi” a copilului! Sarcina principală a unui părinte este să îi arate instrumentele necesare dezvoltării și evoluției acestuia, să îi respecte calea către adevărul propriu al copilului, acordându-i sprijin și ghidare, toate în acord cu libera alegere a copilului!

Așa încât te invit, dragă părinte, să spui DA:

Spune DA atunci când copilul tău vrea să experimenteze, încurajându-l și susținându-l, nicidecum inducându-i propriile frici și neputințe!

Spune DA atunci când visează, intrând în povestea lui și punându-i întrebări, nicidecum spunându-i că nu e posibil așa ceva sau că nu există acea realitate!

Spune DA atunci când copilul plânge și lasă-l să își exprime emoțiile, așa se eliberează, nicidecum nu-i îngrădi acest mod, spunându-i mai ales dacă e băiat “că băieții nu plâng” (uită-te un pic la câți bărbați din zilele noastre știu să facă asta – evident puțini, asta pentru că sunt blocați emoțional). E minunat să poți să îți eliberezi emoțiile!

Spune DA atunci când râde și bucură-te alături de el, nicidecum nu-l bloca, spunându-i “fii serios”, nu faci decât să îl condamni către a nu mai ȘTI să se bucure!

Spune DA atunci când vrea să dăruiască, doar așa învață generozitatea, nicidecum nu-l îngrădi!

Spune DA atunci când vrea să se joace cu tine, intră în joc și fii împreună cu el, în acea realitate, a lui, nicidecum nu-l respinge spunându-i că nu ai timp și că ai altele de făcut! Copilul crește, iar perioada copilăriei în care te poți juca cu el, are doar câțiva ani!

Spune DA atunci când vrea să te ajute la treburile casei, arătându-i cum să facă și lăsându-l să facă cum știe, nicidecum spunându-i că nu e treaba lui; gândește-te la viitorul adult care va fi necesar să își asume responsabilități! Totul se învață! Tu doar arată-i!

Spune DA atunci când te îmbrățișează și arată-i cât de important e pentru tine, nicidecum nu îl respinge! Ține minte: copiii se simt minunat când își îmbrățișează părinții!

Spune DA, când copilul simte nevoia să petreacă timp cu el însuși, tu doar asigură-te că motivul pentru care se retrage e să se încarce, nicidecum nu-i îngrădi acest drept! Fii sprijinul de care are nevoie, pentru a putea zbura!

Petra Iorga
Facilitator Constelații Familiale
Părinți conștienți, copii echilibrați

Te-ar putea interesa și: Să ai tu tot ceea ce nu am avut eu! – despre relația părinte-copil

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.