Damen Galați investește în comunitate. Şantierul Naval Damen Galaţi şi Primăria Municipiului Galaţi – parteneriat în vederea susţinerii comunităţii locale

0

Pe 22 octombrie, Şantierul Naval Damen Galaţi a încheiat un protocol de colaborare cu Primăria Municipiului Galaţi vizând o serie de proiecte menite să susţină comunitatea locală.

În anul Centenarului Marii Uniri şi totodată anul sărbătoririi a 125 de ani de la înfiinţarea sa, Şantierul Naval Damen Galaţi îşi sporeşte eforturile de revigorare a comunităţii locale.

Pentru a face cunoscut acest demers, Şantierul Naval Damen Galaţi a semnat un protocol de colaborare cu Primăria municipiului Galaţi privind realizarea în comun a unor proiecte, manifestări şi acţiuni pentru comunitate, în cadrul unei întâlniri organizate cu partenerii săi şi cu reprezentanţii media, eveniment desfăşurat în Sala Nouă a Senatului din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Unele proiecte care au primit girul ambilor parteneri şi urmează a se implementa începând cu anul acesta, privesc modernizarea a două locuri de joacă din Mazepa 1 şi respectiv, Micro 17 precum şi modernizarea şi întreţinerea Zonei Faleza Superioară Scuar Elice.

În discursul său, directoarea Departamentului Financiar al Şantierului Naval Damen Galaţi, a menţionat proiectele desfăşurate în anul 2018, proiecte în cadrul cărora compania a jucat un rol important datorită sprijinului financiar oferit, de cele mai multe ori şantierul fiind principalul sponsor. În decursul acestui an, s-a urmărit realizarea unor proiecte ce vizează sectoarele de educaţie şi sănătate.

La eveniment au participat partenerii vizaţi în programul de sprijinire a comunităţii locale şi anume: Primăria municipiului Galaţi, Universitatea Dunărea de Jos, Teatrul Dramatic Fani Tardini, Fundaţia Inimă de Copil, Fundaţia Familia, Fundaţia Comunitară, UVSAR (Urban Volunteer Search And Rescue), Azilul de bătrâni Ştefan cel Mare, Centrul Cultural Dunărea de Jos, Nauticus models.

Împreună cu Fundaţia Comunitară derulăm proiectul Ştiinţescu, element de noutate pentru oraşul Galaţi. Desfăşurat până în prezent în: Sibiu, Bucureşti, Iaşi, Cluj, Braşov, Mureş, Odorheiu Secuiesc, Bacău, Oradea, Ţara Făgăraşului, Prahova, Timişoara, Dâmboviţa; anul 2018 reprezintă un an de inovaţie în educaţie la nivelul oraşului nostru. Acest proiect ajută profesorii şi elevii să îşi redescopere pasiunea pentru ştiinţe şi tehnologie, să pună în practică teoriile dobândite, creându-se o mai bună colaborare între cadrele didactice şi tinerii învăţăcei.

Dacă proiectul Ştiinţescu reprezintă elementul inovativ pentru comunitate dar şi pentru aria noastră de interese, colaborarea cu Fundaţia Inimă de Copil reprezintă cel mai vechi parteneriat. Încă din anul 2012 şi până în prezent cei doi colaboratori au pus accentul pe dezvoltarea educaţională a copiilor din medii defavorizate, încurajarea rezultatelor obţinute prin acordarea de burse, dar şi tabere organizate pe timp de vară. Pana la momentul actual, Fundatia Inima de Copil a readus pe bancile scolii 1,500 de copi, care, fara sprijinul fundatiei, ar fi renuntat la scoala. Şantierul Naval din Galaţi sprijină de asemenea “Centrul de intervenţie timpurie şi recuperare pentru copii cu dizabilități” care aparţine de Fundaţia Inimă de Copil şi care oferă servicii pentru 35-40 copii lunar şi 75-80 copii anual, cei mai mulţi din oraşul şi judeţul Galaţi dar şi din judeţele Tulcea sau Brăila.

Lista colaborărilor nu se termină aici, anul 2018 fiind anul în care SNDG a investit penru proiectele destinate responsabilităţii sociale cea mai mare sumă de până acum, respectiv 1.500.00 lei, estimând că începând cu 2019 să aloce în fiecare an suma de 400,000 lei.

Domnul Primar Ionuţ Pucheanu a prezentat planurile de viitor din cadrul parteneriatului cu Damen, parteneriat care „durează de 125 de ani şi chiar mai mult de cât atât, după cum spun unii istorici”.

Evenimentul a avut şi un moment surpriză pentru invitaţi – semnarea protocolului ce vizează reabilitarea celor două parcuri, precum şi modernizarea şi întreţinerea Zonei Faleza Superioară Scuar Elice.

După semnarea protocolului, Primarul Municipiului Galati, Ionut Pucheanu a declarat că „ este pentru prima dată când o societate privată e dispusă să investească fonduri în modernizarea şi menţinerea unor locuri de joacă şi a unui parc. Reprezentanţii Damen au avut la dispoziţie posibilitatea să aleagă unde doresc să investească, la licitaţie fiind scoase 26 de asemenea parcuri. Mă bucur că împreună construim o faţă nouă pentru oraşul Galaţi si sper ca acesta sa fie un exemplu ce va fi urmat de alte companii mari din județul nostru”.

La rândul său, directorul general al Şantierului Naval Damen Galaţi a precizat:

Grupul Damen este o corporaţie multinaţională care înţelege să acorde o atenţie deosebită implicării în viaţa comunităţilor locale din oraşele unde se situează companiile sale membre. Aşadar, nevoia susţinerii unor proiecte cu impact major din sfera educaţiei, sănătăţii şi asistenţei sociale aici la Galaţi este o consecinţă firească a politicii Grupului Damen. Parteneriatul cu Primăria oraşului Galaţi consfinţeşte legăturile trainice dintre şantierul gălăţean şi autorităţile locale.

Parcul de la Elice, unul dintre punctele acestui parteneriat face parte din moştenirea şi conştiinţa spirituală a navaliştilor gălăţeni şi nu numai, el este un reper important al oraşului din care ne dorim să facem parte. „

Damen Shipyards Group

Damen Shipyards Group operează 35 de şantiere de construcţii şi reparaţii nave, şi are în jur de 12,000 de angajaţi în întreaga lume. Damen a livrat mai mult de 6,000 de nave în peste 100 de ţări şi livrează anual aproximativ 160 de nave către clienţi de pe întreg mapamondul. Conceptul Damen unic de proiectare standardizată a navelor garantează un nivel ridicat de calitate.

Accentul pe care Damen îl pune pe standardizare, construcţie modulară şi disponibilitate a navelor în stoc asigură termene scurte de livrare, “costuri totale de proprietate” scăzute, valori de revȃnzare ridicate şi performanţe solide. Mai mult, navele Damen se bazează pe tehnologii dovedite şi cercetare şi dezvoltare aprofundată.

Damen oferă o gamă largă de produse, incluzȃnd remorchere, ambarcaţiuni, nave militare şi de patrulare, ambarcaţiuni de viteză, nave de mărfuri, drage, nave pentru industria offshore, feriboturi, pontoane şi superiahturi.

Pentru aproape toate tipurile de nave, Damen oferă o gamă largă de servicii, inclusiv întreţinere, piese de rezervă, instruire şi transfer de know-how (construcţii navale). Damen mai asigură o mare varietate de componente marine precum duze, cȃrme, vinciuri, ancore, lanţuri de ancoră şi construcţii metalice.

Damen Shiprepair & Conversion (DSC) cuprinde o reţea globală de 18 şantiere de reparaţie şi conversie din care 12 se afla in nord vestul Europei. Facilitatile acestor santiere includ peste 50 de docuri (acoperite) si plutitoare, cel mai mare dintre acestea avand 420 x 80 metri, precum si cale de lansare, sincrolifturi si hale. Proiectele variază de la reparatii simple de mica anvergura pana la modernizari complexe si conversii complete de structuri offshore de mari dimensiuni. DSC realizează în jur de 1,300 lucrări de reparaţii şi întreţinere anual, atat in cadrul santierelor cat si in porturi si in timpul voiajelor..

Şantierul Naval Damen Galaţi

Şantierul Naval Damen Galaţi (SNDG) se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 55 de hectare și aniversează anul acesta 125 de ani de la înfiinţare. De la preluarea de către Grupul de Şantiere Damen, șantierul a livrat 29 de nave militare către treisprezece ţări diferite, inclusiv ţări membre ale NATO și UE. La Galaţi s-au construit nave de manevră ancoră, nave pentru paza de coastă, nave de patrulare/militare, nave tip portcontainer, tip RoRo, feriboturi, drage și barje. Remorcherele tip ASD 3212 purtând semnătura Damen sunt o prezenţă obișnuită pe calele de lansare ale șantierului din Galaţi, în scurtul lor drum către Dunăre.

Pe lângă ambarcaţiuni, nave de deservire a echipajelor și nave de mărfuri, Damen Galaţi și-a clădit rapid o bogată listă de referinţă a navelor construite în care se regăsesc produse de top din portofoliul Damen. Printre proiectele cele mai notabile menţionăm Nava de Suport Logistic de 205 m ‘Karel Doorman’ construită pentru Marina Militara olandeză, primul Remorcher complet Hibrid de 28 m construit pentru compania olandeză de remorcaj Iskes, Nava de Cercetare ‘Simon Stevin’ construită pentru guvernul flamand dar și Nava tip Heavy Lift pentru compania Jumbo, ‘Fairplayer’. Dintre proiectele recente demne de adăugat amintim: Damen Offshore Carrier 8500 Maersk Connector, o nouă generație de nave pentru instalarea cablurilor submarine, Nava de Suport Logistic Bibby WaveMaster 1, cu funcționalitate ‘walk-to-work’ și design nou personalizat pentru operațiuni în zonele cu platforme eoliene, Nava de Aprovizionare și Cercetare a Antarcticii pentru Divizia Australiei pentru Antarctica, navă care va facilita Australiei explorarea mai largă a Oceanului de Sud și a Continentului Antarctica.

Pe lângă standardele de calitate Damen, Şantierul Naval Damen Galaţi integrează un Sistem de Politică a Calității

în procesul său de management. Sistemul îndeplinește următoarele standarde: ISO 9001:2008 pentru Sistemul de

Management a Calității, OHSAS 18001:2008 pentru Sistemul de Management Ocupațional de Sănătate & Securitate,

ISO 14001:2005 pentru Sistemul de Managementul Mediului, Lloyd’s Register JH 143 privind Evaluarea de Risc și Certificatul AQAP 2120 (Publicații Allied Quality Assurance / Standardizare NATO).

Citește și: 10 bilete gratuite la o porție de umor savuroasă cu Doru Octavian Dumitru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.