Damen Galați investeşte în comunitate şi în oameni

0
103
Damen Galați investeşte în comunitate şi în oameni

Echipa de voluntari a Şantierului Damen Galaţi se alătură Asociaţiei EccoAssist în derularea proiectului „Plantăm fapte bune în România”

Pe data de 03 Noiembrie 2018, Șantierul Naval Damen Galaţi a răspuns provocării de a participa şi de a finanţa proiectul de împădurire – Plantăm fapte bune în România– proiect lansat de Asociaţia EccoAssit.

În anul Centenarului Marii Uniri şi totodată anul sărbătoririi a 125 de ani de la înfiinţarea sa, Şantierul Naval Damen Galaţi îşi sporeşte eforturile de sprijin a comunităţii locale. Tot în acest an aniversar, salariaţii Şantierului Naval din Galaţi demonstrează că sunt mai presus de tot oameni, consolidând un grup unit de voluntari ce se află în continuă expansiune. Primul eveniment ce i-a adus împreună a fost cross-ul umanitar Sprijin pentru Bianca-Maria, organizat în Grădina Publică. Data de 21 octombrie 2018 a rămas în memoria tuturor participanţilor, declarând că participarea la proiectele desfăşurate în afara instituţiei, reprezintă o oportunitate de dezvoltare personală şi de împărtăşire a valorilor comune.

Iată că, după semnarea protocolului de colaborare dintre SNDG şi Primăria municipiului Galaţi, protocol ce are ca obiect realizarea în comun a unor proiecte pentru comunitate, după anunţarea demersurilor ce vizează sectoarele de: educaţie, sănătate şi servicii sociale, noi iniţiative prind contur. Astfel, Şantierul Naval Damen Galaţi a ales ca alături de ArcelorMittal Galaţi,  Electrica, Rompharm să ducă la îndeplinirea obiectivului propus de Asociaţia EccoAssit. Acţiunea a constat în plantarea unei viitoare păduri în localitatea Cuza Vodă, judeţul. Galaţi. Echipa Damen a deţinut o parcelă, delimitată pe teren, rândurile fiind marcate distinct, în dreptul parcelei aflându-se uneltele, puieții, mănușile şi apa. Fiecare voluntar a avut de plantat un număr de circa 20 de puieți.

Alături de angajaţii şantierului au aderat copiii Fundaţiei Inimă de Copil, copiii Fundaţiei Familia şi un grup de elevi ce studiază la Liceul Teoretic „Sfânta Maria” aceştia fiind îndrumaţi de doamna profesoară de istorie Maria Călin. După această experienţă minunată, voluntarii au împărtăşit mândria de a lăsa în urma lor un copac şi de a înfrumuseţa în urma inundaţiilor comuna Cuza Vodă, manifestându-şi dorinţa de a participa şi la alte activităţi asemănătoare.

Damen Shipyards Group

Damen Shipyards Group operează 35 de şantiere de construcţii şi reparaţii nave, şi are în jur de 12,000 de angajaţi în întreaga lume. Damen a livrat mai mult de 6,000 de nave în peste 100 de ţări şi livrează anual aproximativ 160 de nave către clienţi de pe întreg mapamondul. Conceptul Damen unic de proiectare standardizată a navelor garantează un nivel ridicat de calitate.

Accentul pe care Damen îl pune pe standardizare, construcţie modulară şi disponibilitate a navelor în stoc asigură termene scurte de livrare, “costuri totale de proprietate” scăzute, valori de revȃnzare ridicate şi performanţe solide. Mai mult, navele Damen se bazează pe tehnologii dovedite şi cercetare şi dezvoltare aprofundată.

Damen oferă o gamă largă de produse, incluzȃnd remorchere, ambarcaţiuni, nave militare şi de patrulare, ambarcaţiuni de viteză, nave de mărfuri, drage, nave pentru industria offshore, feriboturi, pontoane şi superiahturi.

Pentru aproape toate tipurile de nave, Damen oferă o gamă largă de servicii, inclusiv întreţinere, piese de rezervă, instruire şi transfer de know-how (construcţii navale). Damen mai asigură o mare varietate de componente marine precum duze, cȃrme, vinciuri, ancore, lanţuri de ancoră şi construcţii metalice.

Damen Shiprepair & Conversion (DSC) cuprinde o reţea globală de 18 şantiere de reparaţie şi conversie din care 12 se afla in nord vestul Europei. Facilitatile acestor santiere includ peste 50 de docuri (acoperite) si plutitoare, cel mai mare dintre acestea avand 420 x 80 metri, precum si cale de lansare, sincrolifturi si hale. Proiectele variază de la reparatii simple de mica anvergura pana la modernizari complexe si conversii complete de structuri offshore de mari dimensiuni. DSC realizează în jur de 1,300 lucrări de reparaţii şi întreţinere anual, atat in cadrul santierelor cat si in porturi si in timpul voiajelor..

Şantierul Naval Damen Galaţi

Şantierul Naval Damen Galaţi (SNDG) se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 55 de hectare și aniversează anul acesta 125 de ani de la înfiinţare. De la preluarea de către Grupul de Şantiere Damen, șantierul a livrat 29 de nave militare către treisprezece ţări diferite, inclusiv ţări membre ale NATO și UE. La Galaţi s-au construit nave de manevră ancoră, nave pentru paza de coastă, nave de patrulare/militare, nave tip portcontainer, tip RoRo, feriboturi, drage și barje. Remorcherele tip ASD 3212 purtând semnătura Damen sunt o prezenţă obișnuită pe calele de lansare ale șantierului din Galaţi, în scurtul lor drum către Dunăre.

Pe lângă ambarcaţiuni, nave de deservire a echipajelor și nave de mărfuri, Damen Galaţi și-a clădit rapid o bogată listă de referinţă a navelor construite în care se regăsesc produse de top din portofoliul Damen. Printre proiectele cele mai notabile menţionăm Nava de Suport Logistic de 205 m ‘Karel Doorman’ construită pentru Marina Militara olandeză, primul Remorcher complet Hibrid de 28 m construit pentru compania olandeză de remorcaj Iskes, Nava de Cercetare ‘Simon Stevin’ construită pentru guvernul flamand dar și Nava tip Heavy Lift pentru compania Jumbo, ‘Fairplayer’. Dintre proiectele recente demne de adăugat amintim: Damen Offshore Carrier 8500 Maersk Connector, o nouă generație de nave pentru instalarea cablurilor submarine, Nava de Suport Logistic Bibby WaveMaster 1, cu funcționalitate ‘walk-to-work’ și design nou personalizat pentru operațiuni în zonele cu platforme eoliene, Nava de Aprovizionare și Cercetare a Antarcticii pentru Divizia Australiei pentru Antarctica, navă care va facilita Australiei explorarea mai largă a Oceanului de Sud și a Continentului Antarctica.

Pe lângă standardele de calitate Damen, Șantierul Naval Damen Galați integrează un Sistem de Politică a Calității

în procesul său de management. Sistemul îndeplinește următoarele standarde: ISO 9001:2008 pentru Sistemul de

Management a Calității, OHSAS 18001:2008 pentru Sistemul de Management Ocupațional de Sănătate & Securitate,

ISO 14001:2005 pentru Sistemul de Managementul Mediului, Lloyd’s Register JH 143 privind Evaluarea de Risc și Certificatul AQAP 2120 (Publicații Allied Quality Assurance / Standardizare NATO).

Citește și articolul: Damen Galaţi şi oamenii săi. Astăzi, Elena – secretară a Direcţiei Producţie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.