Damen Galați sprijină autorităţile locale implicate ȋn limitarea răspândirii COVID-19

Damen Galați sprijină autorităţile locale implicate ȋn limitarea răspândirii COVID-19

94
0
DISTRIBUIȚI

Şantierul Naval Damen Galați a decis să acorde sprijin spitalelor locale, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei şi Spitalul Clinic de Boli Infectioase Sf. Cuvioasa Parascheva prin intermediul unei sponsorizări ȋn valoare de 50.000 EUR către Fundaţia Comunitară Galaţi, contribuind astfel la fondul „Galaţi ȋn siguranţă (Galaţi – marked safe)”. Această sumă va fi folosită exclusiv pentru achiziţia de echipamente şi materiale sanitare necesare spitalelor menţionate.

Ȋn cadrul aceleiaşi acţiuni de ajutorare a autorităţilor locale, şantierul naval gălăţean a sponsorizat suplimentar şi SMURD Galaţi cu 15.000 EUR, sumă care va fi folosită pentru echipamente şi materiale specifice destinate UPU şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ieremia Grigorescu.
Avem ȋncredere că toate eforturile noastre vor contribui la limitarea răspândirii infecţiei şi vor ajuta operatorii din sistemul medical şi de urgenţă, greu ȋncercaţi ȋn aceste zile, să ȋşi desfăşoare activitatea ȋn condiţii de siguranţă.

Acţiunile de sponsorizare de mai sus vin pe fondul preocupării prioritare şi constante a companiei pentru sănătatea şi siguranţa propriilor agajaţi. Ȋn acest sens, conducerea şantierului a dispus o serie de măsuri menite să limiteze răspândirea virusului şi să reducă impactul efectelor acestuia asupra portofoliului de comenzi:

1. Toate zonele şi suprafeţele de acces sunt dezinfectate zilnic conform unor grafice / protocoale stricte şi toate departamentele / secţiile dispun de materiale igienico-sanitare, dezinfectanţi, săpun, măşti şi mănuşi de protecţie.
2. Pentru detectarea oricărei suspiciuni de infecţie cu virusul COVID-19, a fost implementat un protocol de comunicare / anunţare a cazurilor potenţiale.
3. Au fost interzise deplasările ȋn interes de serviciu ȋn străinătate pentru toţi angajaţii iar pentru orice vizitator străin s-a dispus măsura auto-izolării ȋn Galaţi timp de 14 zile, cu excepţia cazului ȋn care această măsură a fost luată de autorităţi la trecerea frontierei.
4. Au fost suplimentate autobuzele convenţie pentru a evita aglomeraţia.
5. Masa de prânz se serveşte ȋn cantine conform unei scheme prestabilite care stabileşte servirea mesei de către o singură persoană la o masă urmată de o pauza de 10 minute ȋntre serviri pentru dezinfecţie.
6. A fost ȋncurajat şi implementat lucrul de acasă pentru angajaţii care pot face acest lucru.
7. Regula păstrării distanţei minime de 1,5 m ȋntre persoane a fost comunicată / anunţată pe toate canalele interne de comunicare.
8. S-a ȋnceput lucrul ȋn ture.
9. Au fost ȋnlocuite şedinţele fizice (faţă ȋn faţă) cu cele prin intermediul platformelor online (Microsoft / Skype)
10. Toţi vizitatorii (inclusiv furnizorii) sunt verificaţi la intrarea ȋn incinta companiei prin intermediul completării unui formular de evaluare pe propria răspundere, solicitându-se, de asemenea purtarea de măşti şi mănuşi de protecţie.

Damen Shipyards Group

Damen Shipyards Group operează 35 de şantiere de construcţii şi reparaţii nave, şi are în jur de 12,000 de angajaţi în întreaga lume. Damen a livrat mai mult de 6,000 de nave în peste 100 de ţări şi livrează anual aproximativ 160 de nave către clienţi de pe întreg mapamondul. Conceptul Damen unic de proiectare standardizată a navelor garantează un nivel ridicat de calitate.

Accentul pe care Damen îl pune pe standardizare, construcţie modulară şi disponibilitate a navelor în stoc asigură termene scurte de livrare, “costuri totale de proprietate” scăzute, valori de revȃnzare ridicate şi performanţe solide. Mai mult, navele Damen se bazează pe tehnologii dovedite şi cercetare şi dezvoltare aprofundată.

Damen oferă o gamă largă de produse, incluzȃnd remorchere, ambarcaţiuni, nave militare şi de patrulare, ambarcaţiuni de viteză, nave de mărfuri, drage, nave pentru industria offshore, feriboturi, pontoane şi super-iahturi.

Pentru aproape toate tipurile de nave, Damen oferă o gamă largă de servicii, inclusiv întreţinere, piese de rezervă, instruire şi transfer de know-how (construcţii navale). Damen mai asigură o mare varietate de componente marine precum duze, cȃrme, vinciuri, ancore, lanţuri de ancoră şi construcţii metalice.

Damen Shiprepair & Conversion (DSC) cuprinde o reţea globală de 18 șantiere de reparaţie şi conversie din care 12 se afla în nord vestul Europei. Facilitățile acestor șantiere includ peste 50 de docuri (acoperite) și plutitoare, cel mai mare dintre acestea având 420 x 80 metri, precum și cale de lansare, sincrolifturi și hale. Proiectele variază de la reparații simple de mica anvergura pana la modernizări complexe și conversii complete de structuri offshore de mari dimensiuni. DSC realizează în jur de 1,300 lucrări de reparații și întreținere anual, atât în cadrul șantierelor cât și în porturi și în timpul voiajelor.

Şantierul Naval Damen Galați

Cu o suprafaţă de 55 de hectare și având aproximativ 2.400 de angajaţi, Şantierul Naval Damen Galaţi se numără printre cele mai mari unităţi de producţie din cadrul Grupului olandez Damen care reunește 35 de şantiere din întreaga lume.
De la preluarea de către Grupul Damen în 1999, Șantierul Naval Damen Galați a evoluat într-un șantier de fabricație de mare randament cu o producție însemnată.
Expertiza și lanțul de aprovizionare atent gestionate s-au aflat la baza celor mai importante livrări Damen de până acum, concretizând pe deplin portofoliul de produse diverse al grupului.

Īncepând cu anul 1999, Șantierul Naval Damen Galați a livrat peste 400 de nave clienţilor din întreaga lume (printre acestea, peste 30 de nave militare construite pentru 14 ţări diferite, inclusiv ţări membre ale NATO și UE).
Portofoliul companiei include nave de patrulare, nave offshore, feriboturi, drage și barje, super-iahturi, nave militare și remorchere.

Pe lângă ambarcaţiuni, nave de deservire a echipajelor și nave de mărfuri, Damen Galaţi și-a clădit rapid o bogată listă de referinţă a navelor construite în care se regăsesc produse de top din portofoliul Damen. Printre proiectele cele mai notabile menţionăm Nava de Suport Logistic de 205 m ‘Karel Doorman’ construită pentru Marina Militara olandeză, primul Remorcher complet Hibrid de 28 m construit pentru compania olandeză de remorcaj Iskes, Nava de Cercetare ‘Simon Stevin’ construită pentru guvernul flamand dar și Nava tip Heavy Lift pentru compania Jumbo, ‘Fairplayer’. Dintre proiectele recente demne de adăugat amintim: Damen Offshore Carrier 8500 Maersk Connector, o nouă generație de nave pentru instalarea cablurilor submarine, Nava de Suport Logistic Bibby WaveMaster 1, cu funcționalitate ‘walk-to-work’ și design nou personalizat pentru operațiuni în zonele cu platforme eoliene, Nava de Aprovizionare și Cercetare a Antarcticii pentru Divizia Australiei pentru Antarctica, navă care va facilita Australiei explorarea mai largă a Oceanului de Sud și a Continentului Antarctica.

Pe lângă standardele de calitate Damen, Șantierul Naval Damen Galați integrează un Sistem de Politică a Calității
în procesul său de management. Sistemul îndeplinește următoarele standarde: ISO 9001:2008 pentru Sistemul de
Management a Calității, OHSAS 18001:2008 pentru Sistemul de Management Ocupațional de Sănătate & Securitate,
ISO 14001:2005 pentru Sistemul de Managementul Mediului, Lloyd’s Register JH 143 privind Evaluarea de Risc și Certificatul AQAP 2120 (Publicații Allied Quality Assurance / Standardizare NATO).

Citește și: Implică-te! Și tu poți contribui la un Galați în siguranță!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.