De câte ori trebuie să mănânc pe zi ca să slăbesc?

De câte ori trebuie să mănânc pe zi ca să slăbesc?

115
0
DISTRIBUIȚI
De câte ori trebuie să mănânc pe zi ca să slăbesc?

De câte ori să mănânc pe zi ca să slăbesc? Asta e o întrebare pe care o primesc destul de des de la clienții mei. Întrebarea e simplă, dar răspunsul e cam complicat, însă voi încerca să îl simplific.

Până acum ceva timp exista mitul potrivit căruia dacă mănânci puțin (1-2 mese/zi), vei slăbi. Aici e simplu! Te vei înfometa, vei slăbi 2-3 kg, apoi te vei simți fără vlagă. Vei mânca haotic, vei pune cele 3 kg la loc, plus încă 2-3 kile bonus.

Apoi mai sunt mesele în care, de fapt, bei sucuri și nu mănânci nimic solid. Aici e cam aceeași poveste de mai sus, doar că ai șanse foarte mari să te deranjezi și la stomac, tot bonus. Iar acum, mai nou, apar dietele cu șase mese pe zi care ar trebui, teoretic, să îți accelereze metabolismul. Singurul lucru garantat, atunci când ai atâtea mese pe zi, este sațietatea, adică nu vei mai fi la fel de tentat să mănânci “mizerii”, pentru că vei avea mai tot timpul stomacul plin. În studii recente se arată că șase mese pe zi n-au părut să aibă efect benefic asupra arderii țesutului adipos. Ideea este că frecvența meselor și numărul zilnic de mese trebuie stabilită în funcție de stilul de viață al fiecăruia.

Trebuie să alegi un număr de mese care să îți permită să consumi mai puține calorii decât arzi în fiecare zi (un deficit de 500 calorii ar fi optim) și care să fie ușor de urmat pe termen lung.
Iar ca să simplific articolul, sfatul meu personal, din experiență, ca să ai rezultate optime, este acela că pe zi ar trebui să mănânci trei mese plus una sau două gustări. Dar fără să sari peste mesele principale, pentru că vei cauza un dezechilibru metabolic și nu vrei asta.

Nu cred că mai trebuie să menționez, dar o fac, acum la sfârșit: este foarte important și ceea ce mănânci, dar asta vom clarifica în alt articol.

Mircea Moraru, master trainer

Citește și articolul: Tu îți iei micul dejun!? Ce să mănânci dimineața și cât de important este

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.