De ce nu slăbeşti, deşi faci totul ca la carte

De ce nu slăbeşti, deşi faci totul ca la carte

1558
0
DISTRIBUIȚI

Da, ştiu! Mergi la sală zilnic, transpiri de pleci cu hainele leoarcă, depui maaaaari eforturi, crezi că faci totul perfect şi cu toate astea nu reuşeşti să mai slăbeşti, nu?! Ei bine, trebuie să ştii că faci ceva greşit. Ai mai jos câteva posibile greşeli, care te trag în jos atunci când vine vorba de corpul perfect pe care ţi-l doreşti:

• nu ai un scop exact. Vrei să slăbeşti, dar parcă vrei să pui şi muşchi, dar parcă “nu ai vrea să ajungi bărbat” (în cazul femeilor). Dar nu ai vrea să fii nici prea slabă… Ideea este că trebuie să ştii ce vrei şi să îţi concentrezi toate eforturile spre acel obiectiv, pentru că nu poţi face două lucruri deodată. De exemplu, mai întâi te focusezi să slăbeşti, după care te pui pe făcut muşchi, ca mai apoi să te menţii

• faci doar cardio. Antrenamentul cardiovascular te ajută la accelerarea ritmului cardiac şi, implicit, la reducerea stratului de grăsime, dar nu îţi va aduce tonusul muscular pe care ţi-l doreşti, ca să nu mai vorbim despre câştiguri de masă musculară. Aşa că “trage şi de fiare” dacă vrei “muşchi tari”

• dacă eşti femeie, nu mai fugi de masa musculară. Aşadar las-o mai moale cu ganterele roz, benzile de cauciuc şi alte “jucarii fitness”, pentru că sunt sigur că nu ştiai că o femeie pune cam 400 de grame de muşchi pe lună, asta în cazul în care face totul ca la carte (mâncat, antrenament, odihnă), aşa că nu e ca şi cum vei fi luată prin surprindere când vine vorba de câştiguri în masa musculară

• e timpul să îţi schimbi programul de antrenament. Dacă repeţi la nesfârşit acelaşi tip de program, vei ajunge la plafonare, deci corpul tău nu va mai răspunde la efortul depus de tine în sală şi vei arde din ce în ce mai puţine calorii. Aşa că dacă vrei din nou rezultate, încearcă exerciţii noi ca să îţi surprinzi muşchii, dar şi schimbări la cardio (o înclinaţie mai mare, un ritm mai alert, un sac de box, o coardă)

Acum că ai citit articolul, corectează ceea ce este greşit în programul tău de antrenament, apucă-te serios de treabă şi trage tare la sală, pentru că peste puţin timp vor apărea ghioceii… şi implicit hainele subţiri. Forţa să fie cu tine!

Mircea Moraru

master trainer

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.