Decebal și un solomonar misterios de Simona Antonescu

Decebal și un solomonar misterios de Simona Antonescu

55
0
DISTRIBUIȚI
Decebal și un solomonar misterios de Simona Antonescu

Decebal și un solomonar misterios este primul volum din ISTORIA POVESTITĂ COPIILOR, o serie de romane ce își propune să îi familiarizeze pe micii cititori cu istoria națională. Carțile, scrise de Simona Antonescu și ilustrate de Alexia Udriste-Olteanu, prezintă istoria României prin ochii a doi frați gemeni, Ilinca și Călin, care găsesc în podul casei un manuscris (magic) cu ajutorul căruia se pot întoarce în timp.

Suntem în anul 105. Trupele romane se pregătesc să treacă Dunărea pe podul făcut de Apollodor din Damasc pentru a cuceri Dacia. Aici își încep Ilinca și Călin călătoria fabuloasă prin trecutul țării. În drumul lor îl întâlnesc pe micul dac Oroles, care îi conduce până în inima provinciei la Sarmizegetusa, acolo unde vor avea șansa de a-l cunoaște și pe conducatorul dacilor, Decebal.

„Cred că undeva în inima fiecaruia dintre noi exista un ochi pentru trecut. Dacă îl găsești și îl deschizi, atunci toate cele care au fost ți se arată altfel, mai apropiat, mai familiar. Întelegi miezul de adevăr al lucrurilor și ajungi să simți că realmente te înrudești cu cei despre care scrie prin cărțile de istorie. Asta îmi propun să le transmit copiilor: aveți în voi un ochi special, cu care vă puteți vedea strămoșii. Va fi magic, ca un film de aventuri, cu mistere și povești fabuloase. Trebuie doar să căutați în voi ochiul acesta și apoi să priviți filmele dintre paginile cărților.” Simona Antonescu

Simona Antonescu va fi prezentă în Librăria Donaris pentru lansarea primelor 3 volume din serie și sesiune de autografe miercuri, 30 mai cu începere de la ora 18!

Librăria Donaris Galați
Strada Nicolae Bălcescu 26, bl. A4
www.librariadonaris.ro

Tu știi limbajul non-verbal? Află cum să citești un om după gesturi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.