Demo Days: EIT Food RIS Innovation Grants – pe 13 noiembrie

0

În data de 13 noiembrie 2018, începând cu ora 9,30, în Sala Aula Magna din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Fundația SATEAN, în calitate de EIT Food Hub pentru România, vă invită să participați la Demo Days: EIT Food RIS Innovation Grants.

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism independent al UE, care are rolul de a întări capacitatea de inovare a Europei. EIT are un rol vital în sprijinirea obiectivelor UE de a crea o creștere economică durabilă și locuri de muncă, ajutând antreprenorii și inovatorii să-și transforme cele mai bune idei în produse si servicii utile Europei.

EIT cultivă talentul antreprenorial și susține ideile noi, reunind „triunghiul cunoașterii” format din întreprinderi, universități și centre de cercetare de vârf pentru a crea parteneriate transfrontaliere dinamice, numite comunități de cunoaștere (CCI – comunități de cunoaștere și inovare).

Misiunea EIT este să contribuie la competitivitatea Europei, la creșterea economică durabilă și la crearea de noi locuri de muncă, prin promovarea și întărirea sinergiilor și a cooperării între întreprinderi, instituții de învățământ și organizații de cercetare; să creeze un mediu favorabil ideilor creative, pentru ca Europa să fie un loc propice spiritului antreprenorial și inovațiilor de nivel mondial.

EIT Food (https://eit.europa.eu/) este una din cele șase comunități de inovare (EITKIC), având ca scop plasarea Europei în centrul unei revoluții globale a producției și a inovării alimentare.
În cadrul gamei globale de activități pe care dorim să le exploatăm, o reală semnificație este cea de RIS Fellowships Project (http://timo.wz.uw.edu.pl/risfellowships/).

La conferință vor participa reprezentanți ai Universității din Varșovia (care sunt reprezentanții AM pentru programul EIT-Food), reprezentanți ai Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați (care vor prezenta contextul cercetării în sectorul agroalimentar), un reprezentant al Companiilor/ Asociațiilor agricole (care va prezenta contextul real a sectorului agricol) și 10 start-up-uri care vor reflecta ideile lor de afaceri inovatoare în sectorul agroalimentar (selectate din toate cele înscrise în program). Totodată, în cadrul conferinței, vor fi selectate primele două companii care vor fi premiate cu un grant de 10.000 euro (prima) și un grant de 5.000 euro (a doua), cât și doi reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care vor prezenta submăsurile 16.1/16.1a din PNDR care vizează inovarea și dezvoltarea de proiecte pilot prin intermediul grupurilor operaționale.
Printre persoanele care vor prezida conferința va fi și un expert în planificarea cererilor de finanțare, care va ilustra orizontul proiectelor prezentate și rezultatele obținute.

Citește și articolul  YouthSpeak Forum: Unlock your potential – eveniment dedicat studenților

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.