Dezinsecție și deratizare – de ce sunt acestea importante?

1

Foarte important, din punct de vedere sanitar pentru om, este ca acesta să-și ia toate măsurile de siguranță, mai ales când vine vorba de rozătoare sau insecte. Atât în mass-media cât și în viața de zi cu zi, oamenii obișnuiesc să facă confuzie între deratizare și dezinsecție.

Atunci când întâmpinați probleme din cauza șoarecilor sau a șoboloanilor, cel mai indicat este să luați legătura cu o firmă deratizare. Deratizarea înseamnă totalitatea măsurilor luate pentru combaterea rozătoarelor. De obicei, în acest proces se folosesc diferite produse raticidice(cum ar fi otrava) sau capcane ecologice.

Pentru a ne asigura o viață cât mai sănătoasă și pentru a ne crea un nivel cât mai ridicat de confort trebuie să apelăm la o dezinsecție totală. Există foarte multe boli transmisibile la insecte, cum ar fi: malaria, febra galbenă, maningita West Nile, pesta, tifosul etc. În anul 1996, în România a avut loc cea mai mare epidemie de maningita West Nile din toată Europa. Prețul este stabilit de obicei în funcție de mărimea suprafeței în care se va efectua procesul de dezinsecție, de gradul de infestare, de categoria de insectă etc.

Deratizarea poate fi de două feluri: profilactică și de combatere. Cea profilactică (preventivă) se efectuează prin astuparea crăpăturilor sau a găurilor prin care se pot strecura rozătoarele și eliminarea tuturor surselor de hrană pentru acestea. Persoanele juridice sunt obligate să facă deratizarea de combatere, dar și persoanele fizice pot face acest lucru și chiar este recomandat. Așadar, indiferent de ce statut ai, în cazul în care consideri că rozătoarele sunt o problemă pentru tine, nu ezita să iei legătura cu o firmă deratizare. Aceasta își va face treaba într-un timp rapid și eficient și te va scăpa de orice problemă.

Nu este indicat să faceți dumneavoastră unul dintre aceste procese sau să luați legătura cu o persoană care nu este autorizată în acest domeniu, deoarece vă veți pune în pericol atât viața dumneavoastră cât și a altora. O firmă profesională precum Derati-Serv va ști ce e de făcut cel mai bine!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.