Diversitate culturală de weekend: Seară de muzică românească și Seara operetei maghiare

0
31

Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” invită publicul la un weekend caracterizat prin diversitate culturală, voie bună și emoție, începând chiar de vineri!

În prima zi de weekend, pe 26 iunie a.c., de la ora 20:00, sunteți așteptați la o Seară de muzică românească, un spectacol dedicat Zilei Drapelului Național. Întregul program va fi susţinut de corul teatrului îndrumat de dirijorul Daniel Nistor, cu câteva intervenţii solistice prezentate de: Adelina Diaconu, Florentina Soare, Florin Bobei, Valentin Vasopol, Constantin Lupu și Alin Munteanu. Acompaniamentul pianistic va fi asigurat de Ludmila Calalb și Georgiana Diaconescu. Programul cuprinde coruri à capella, arii din opereta Crai Nou de Ciprian Porumbescu, lied-uri și lucrări din creaţia compozitorilor români şi gălăţeni. Regia artistică a spectacolului este asigurată de Adrian Mărginean, iar momentele coregrafice ale serii vor fi realizate de maestrul de balet Gabriela Gegea.

Sâmbătă, pe 27 iunie, tot de la ora 20:00, urmează comedia muzicală O familie trăsnită, în regia lui Victor Zaharia, adaptată după un text de George Mihalache. Spectacolul fusese programat pentru data de 20 iunie, însă a fost amânat din pricina condițiilor meteo nefavorabile. Din distribuție vor face parte actorii: Florentina Andronic – debut (Mariana, soția), Mihail Anton (Mișu Georgescu, soțul), Adina Lazăr (Nuțica, servitoarea), Andrei Ardeleanu (Fănică Vârtej, asistentul), Paul Buța (Vasile Viva Villa, bucătarul), Alexandru Tatu (George Miclescu Săbăoan, pictorul), Viorica Mărăndici (Aglaie, mătușa) și Cristina Vasopol (Lidia, prietena Marianei).Muzica acestui spectacol poartă semnătura maestrului Eugen Dan Drăgoi, iar scenografia este asigurată de Rodica Gherghinoiu.

Continuăm Serile muzicale duminică, pe 28 iunie, de la aceeași oră, cu spectacolul Seara operetei maghiare, în care îi vom asculta pe soliștii: Andreea Blidariu, Adelina Diaconu, Lăcrămioara Crihană, Silvia-Alice Niță, Teodor Niță, Adrian Mărginean, Valentin Vasopol, Dominic Cristea și Tudorel State. Aceștia vor interpreta fragmente muzicale din operetele Voievodul țiganilor, de Johann Strauss-fiul, Contesa Maritza și Silvia, de Emmerich Kálmán,

alături de orchestra, corul și baletul Teatrului, sub bagheta dirijorală a maestrului Eugen Dan Drăgoi. Regia artistică este asigurată de Adrian Mărginean. Dirijorul corului este Daniel Nistor, iar maestrul de balet – Gabriela Gegea. La pian: maestru corepetitor Tatiana Ionașcu.

Prețul unic pentru spectacolele din weekend-ul 26-28 iunie este de 21,6 lei, biletele putând fi achiziționate de la casieria Teatrului (0236.465.599), în intervalul orar afișat pe site sau pe pagina de Facebook a instituției. De asemenea, biletele pot fi achiziționate și online. Spectatorii care și-au achiziționat bilete pentru spectacolul O familie trăsnită, programat inițial pe 20 iunie, le pot utiliza pentru 27 iunie.

Echipa Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” s-a adaptat noilor măsuri luate de autorități pentru ca publicul să beneficieze de prevenția necesară în această perioadă, pentru a fi în siguranță. Accesul în Grădina „Leonard” pentru vizionarea acestui spectacol se va face cu respectarea normelor în vigoare privind distanțarea socială de 2 metri între scaune și purtarea măștilor pe tot parcursul reprezentației artistice.

Citește și: Teroare în Galați – un joc contra cronometru în orașul tău!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.