Donație importantă pentru Maternitatea ”Buna Vestire”

0
Donație importantă pentru Maternitatea ”Buna Vestire”

Săptămâna aceasta, la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie ”Buna Vestire”, a avut loc conferința de presă în care a fost anunțată și prezentată donația realizată de cea mai mare companie de la nivelul comunității locale, Combinatul Siderurgic Galați.

Sprijinul oferit de companie a constat în donarea unor echipamente medicale esențiale în desfășurarea actului chirurgical. Este vorba despre o masă chirurgicală ginecologică și o instalație de anestezie, ambele echipamente noi fiind extrem de importante în actul medical. Donația realizată de companie asigură și costurile legate de revizii pentru doi ani, dar și pregătirea personalului care va utiliza aceste echipamente.

”Așa cum am amintit de fiecare dată, mă bucură faptul că cele mai importante companii din Galați sunt sensibile la nevoile comunității locale. Parteneriatul pe care îl avem cu exponenții mediului de afaceri este unul care își arată roadele în folosul gălățenilor. Astăzi, a venit rândul partenerilor noștri de la Combinatul Siderurgic să ne sprijine în cadrul unui proiect important – Maternitatea ”Buna Vestire”. Donația pe care dânșii au realizat-o (aproape 40.000 de euro) este importantă pentru echipa medicală, dar și pentru pacientele acestui spital. Dacă adăugăm acest gest proiectului european pe care îl vom derula aici pentru modernizarea și consolidarea unității, asta înseamnă că, în viitorul foarte apropiat, condițiile pe care le vom pune la dispoziția viitoarelor mame și bebelușilor vor fi mult mai bune. Le mulțumesc partenerilor noștri pentru acest sprijin” – Ionuț Florin Pucheanu, primarul municipiului Galați.

“Practic, una dintre cele două săli de operații nu mai putea fi folosită, ceea ce a afectat activitatea noastră. Acum putem lucra la capacitate normală, fără riscul ca actul medical să fie afectat de calitatea echipamentelor” – dr. Costinela Georgescu, director Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Buna Vestire” Galați.

“După cum știți, sănătatea este una dintre prioritățile sprijinului comunitar acordat de noi. Suntem bucuroși că am putut ajuta și ne dorim ca tot mai mulți copii sănătoși să vină pe lume la această Maternitate. În 2016, Combinatul Siderurgic a mai donat Maternității “Buna Vestire” incubatoare pentru nou – născuți, iar în 2015 a sprijinit Spitalul CFR din oraș cu o instalație de anestezie. Compania derulează și un amplu program multi-anual de cumpărare de echipamente medicale în favoarea Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” – Bogdan Grecu, director general ArcelorMittal Galați.

Citește și articolul: Noul Mers al Trenurilor intră în vigoare pe 9 decembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.