Donează o carte pentru biblioteca şcolară din Satul Frumuşița!

0
343
Donează o carte pentru biblioteca şcolară din Satul Frumuşița!

Închide ochii și gândește-te o clipă la copiii care trăiesc la sat. Câți dintre ei au acasă o bibliotecă în care să evadeze în tărâmurile magice ale cărților? Din păcate, mult prea puțini, iar biblioteca din școală – atât de necesară copiilor – este o raritate în mediul rural.

“Pentru că luna septembrie e luna în care se deschid porțile școlilor, ne dorim ca Școala Gimnazială Nr. 1 din Satul Frumusița, Județul Galați, să își primească elevii într-o bibliotecă așa cum nu au avut niciodată și astfel să aducem poveștile mai aproape de ei.
Prin urmare, am pus la cale o acțiune prin intermediul căreia să facem acest lucru posibil”, scriu organizatorii Donează o carte – evenimentul de pe facebook.

Dacă ai în bibliotecă o carte pe care vrei să le-o oferi, dacă vrei să le cumperi chiar tu una sau să le donezi o sumă cât de mică din care s-ar putea cumpăra cărți și rechizite, mergi la unul din cele unsprezece puncte de colectare din Galați și spune-le că și tu contribui la campania “Biblioteci pentru sate”. Sau pur și simplu sună la 0768954091 și va veni cineva să le ridice de la tine.

Ține cont însă de faptul că toate cărțile donate ajung într-o bibliotecă școlară, prin urmare, conținutul cărților trebuie să fie unul adecvat ciclului primar și gimnazial.

Partenerii campaniei “Biblioteci pentru sate” sunt oameni minunați, din diverse domenii de activitate, dar care au în comun dorința de a schimba lucrurile în bine. Ei au răspuns apelului inițiat de Clubul de carte “Joie de livres” și “Curățăm Galațiul”, punând la dispoziție pentru colectarea donațiilor spațiile în care își desfășoară activitatea.
➡️ONEGYM, Str. Nicolae Bălcescu, nr. 24A
➡️Centrul PsiLand, Str. Frunzei, nr. 75 (Complex Flora)
➡️MOSSA Shop, Str. Brăilei, nr. 181 (Zona Parma)
➡️Atelier de croitorie by MOSSA, Bld. Siderurgiștilor, nr. 4, Bloc D2, sc. 3, ap. 44, parter (Ultimul Leu)
➡️ORG Fitness Studio, Bld. George Coșbuc 74 etajul 1 (Fostul Hotel Moldova)
➡️Librăria DONARIS, Str. Nicolae Bălcescu, nr. 26
➡️PARKSIDE Restaurant, Gradina Publică colț cu Str. Vasile Alexandri
➡️Ioana Gianina Allma Make-up Artist, Bld. Siderurgiștilor, bloc D8, parter (Ţiglina 2)
➡️Librăria ELYBRYS, Bld. Siderurgiștilor, nr.24, bl. SD6A, scara 3, parter
➡️PARIS Café, Str. Democraţiei, nr. 1 bis (punct de reper ACR)
➡️PREMIUM CarWash, Str. Movilei, nr. 93

Campania se derulează în perioada 1-30 septembrie 2018, iar dacă doreşti informaţii suplimentare poţi apela numărul de telefon 0768.954.091.

Biblioteci Pentru Sate – “Cărțile sunt felul oamenilor de a avea aripi ca ingerii”

“Prin campania “Biblioteci pentru sate” ne-am propus să scurtăm distanțele dintre orașe și sate și să contribuim la oferirea unor șanse egale la educație copiiilor din mediul rural. Credeam cu tărie că educația este singura capabilă să facă diferența acolo unde contextul socio-economic nu este unul încurajator. Școala Gimnazială Nr.1 din Frumusiṭa este doar una din multele școli din Județul Galați care au nevoie de o bibliotecă, tocmai de aceea nu ne vom opri aici. Cu cât mai multe cărți donate, cu atât mai multe bilioteci școlare. Dacă nu ai uitat cât era de minunat să evadezi în lumea poveștilor, să călătorești, să râzi și să trăiești alături de personajele preferate din cărțile copilăriei, dacă nu te-ai pierdut în lumea asta în care oamenii mari au uitat cum e să fii copil, atunci locul tău e lângă noi în această campanie!”

Citeşte şi articolul  Structura anului școlar 2018-2019 – cursurile încep luni, 10 septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.