Dragobete – ziua cu cea mai multă iubire din an?

0

24 februarie este ziua în care se sărbătorește Dragobetele – sărbătoarea dragostei la români. Mulți spun despre această zi, că este una încărcată de semnificații, iar iubirea se simte și se trăiește la cote mult mai intense. Să fie Dragobetele ziua cu cea mai multă iubire din an?

Se spune despre Dragobete că este frumosul fiu al babei Dochia, însăși fiica regelui Decebal. Dragobete, renumit pentru frumusețea sa, s-a căsătorit fără voia mamei sale cu aleasa inimii lui. Deși fata a avut de înfruntat multe provocări și porunci pe care i le-a impus baba Dochia, dragostea acesteia pentru Dragobete au determinat-o să le înfrunte pe toate cu stoicism.

De asemenea, frumosul tânăr, Dragobete cu farmecul aparte, se spune că apărea în visele fetelor nemăritate, în noaptea de 24 februarie, hărăzindu-le ursitul.
Dragobetele, sărbătoarea autentică a dragostei își are originile în timpurile vechi, de atunci respectându-se diverse tradiții și superstiții.

În unele regiuni, în ziua de 24 februarie, tinerii feciori merg la cules de ghiocei și viorele pe care le oferă fetelor nemăritate. Se spune că în această zi dacă nu întâlnesc nicio fată nemăritată, sau un tânăr fecior, tot anul vor avea ghinion în dragoste.

O altă tradiție spune că în ziua de Dragobete, tinerii feciori își încrestau pe braț o formă de cruce, suprapunând tăieturile cu ale alor feciori, declarânu-se frați de cruce. De atunci, fiecare tânăr are grijă ca în ziua de Dragobete să nu rămână singur.
Conform zicalei ,,Dragobetele sărută fetele” în ziua de 24 februarie, fetele se lasă sărutate de aleșii lor, iar cele care nu și-au găsit ursitul, își pun busuioc sub pernă pentru a-l visa.

O altă superstiție spune că în ziua de Dragobete soții nu trebuie să se certe cu soțiile sau cu cineva drag, pentru că le va merge rău tot anul.
De asemenea, se spune că orice activitate începută în Ziua de Dragobete este rodnică și aduce noroc. Dacă plouă în ziua de Dragobete, primăvara e devreme și va fi una frumoasă.

Sfatul Explore pentru ziua de 24 februarie este de a trăi iubirea în fiecare zi, nu doar de Dragobete. Bucurați-vă de sentimente sincere, oferiți flori și faceți surpize care merită povestite.

Citeşte şi articolul: Poliția Locală Galați ne informează ce sancțiuni contravenționale riscăm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.