Simulările examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat – în martie

Simulările examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat – în martie

92
0
DISTRIBUIȚI
Simulările examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat - în martie

Simulările examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat vor avea loc în luna martie. Este decizia Ministerului Educaţiei şi Cercetării pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, conform unui proiect de ordin discutat în Comisia de Dialog Social (CDS) din cadrul ministerului. Noutatea vine însă pentru elevii claselor a VII-a şi a XI-a, pentru care nu se va mai organiza o simulare la nivel naţional tot în luna martie, aşa cum s-a întâmplat anul trecut. Simularea pentru aceşti elevi poate avea loc în luna mai, însă subiectele vor fi elaborate la nivel judeţean.

“Simularea pentru clasa a VII-a va avea loc în luna mai şi va fi reglementată separat, după ce vor fi publicate programele de examen şi noi modele de subiecte, având în vedere că aceşti elevi au studiat după alte programe decât cei de clasa a VIII-a (…). Cel de-al doilea element de noutate este acela că, în luna mai, fiecare inspectorat şcolar poate organiza o nouă simulare cu subiecte unice, elaborate la nivel judeţean. Tot atunci, în conformitate cu art. 7, alin. (1) şi alin. (2) din proiectul de ordin de ministru privind organizarea simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat în anul şcolar 2019-2020 şi pentru aprobarea calendarului acestora, poate fi organizată şi simularea examenului de Bacalaureat pentru clasa a XI-a”, a precizat Ministerul Educaţiei într-un comunicat publicat pe site-ul www.edu.ro.

Calendarul propus pentru simularea Evaluării Naţionale 2020 pentru elevii clasei a VIII-a este următorul:

– 23 martie – Limba şi literatura română;

– 24 martie – Matematică;

– 25 martie – Limba şi literatura maternă;

– 3 aprilie – Comunicarea rezultatelor.

În ceea ce priveşte Bacalaureatul 2020, calendarul simulării naţionale arată astfel:

– 23 martie – Limba şi literatura română;

– 24 martie – Proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie);

– 25 martie – Limba şi literatura maternă;

– 26 martie – Proba la alegere a profilului şi specializării;

– 3 aprilie – Comunicarea rezultatelor.

Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog. Rezultatele obţinute la simulările naţionale nu vor fi afişate şi nu vor fi făcute publice.

Citește tot articolul pe Obiectiv Vocea Brăilei

S-ar putea să te intereseze și: Anul şcolar 2019-2020 – structură și vacanțe în învățământul preuniversitar

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.