Explorer Somova XCO – Finala Cupei României 2019

Explorer Somova XCO – Finala Cupei României 2019

52
0
DISTRIBUIȚI
Explorer Somova XCO - Finala Cupei României 2019

Explorer Somova XCO, competiție de mountain bike XC Olimpic.
Competiția este FINALA Cupei României la XCO, are loc pe 20 septembrie începând cu ora 12:00 în Comuna Somova, Tulcea.
Se desfășoară în teren accidentat cu obstacole naturale sau construite, pe o distanță de 4km, concursul are un grad tehnic ridicat.
Concursul este deschis pentru categoriile Elite, licentiați amatori și amatori fără licență FRC, copii de la 6 la 14 ani.
Inscrierile se fac aici.

Explorer MTB Challenge – traseul lung

– este un traseu de aproximativ 72 km cu o diferență de nivel de cca 1800m, din păcate bikemap calculează ușor greșit. Traseul este unul solicitant, lung, de obicei foarte “călduros”, cu coborâri și urcări destul de lungi, echilibrate dpdv al ritmicității.

Nu prezintă aspecte tehnice deosebite, o singură coborâre de aproximativ 400m din Vf. Vraju este pe o potecă de munte cu mult prundiș care poate crește riscul de derapaj.

Traseul se desfășoară pe drumuri de asfalt, de pământ sau pietruite, pe timp de ploaie e puțIn mai dificil în zona de pădure, deși, solul dobrogean absoarbe f. bine apă, dacă plouă multe zile înainte și chiar în ziua concursului, atunci este foarte greu de ciclat 100%.

Explorer MTB Challenge – traseul scurt

– este un traseu ce poate fi considerat ușor, fără provocări tehnice, recomandăm totuși să nu fie luat “a la lejer”, că orice traseu de mountain bike și acesta poate deveni unul greu, chiar periculos pe alocuri.

Desfășurat pe drumuri de asfalt, pământ sau pietre, are aceleași probleme în cazul ploilor abundente.
Dacă mergi încet poți admira peisajul de pe Vf. Căpușă, poți vedea Vf. Tutuiatu, ai șanse mari să vezi o broască țestoasă, simbol și paznic al Munților Măcinului.
Pedalează tare pe urcări, coboară prudent, fii atent la ceilalți concurenți, hidratează-te, bucure-te de o zi de pedalat, poate ajungi și pe podium.

Te-ar putea interesa și Expoziție Game of Thrones la Shopping City Galați

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.