Expoziţie de aparate de radio sec. al XX-lea – la Muzeul Casa Cuza Vodă

0
74

Zeci de aparate de radio produse la începutul secolului al XX-lea în țări precum Germania, Austria, Olanda sau URSS compun expoziţia “Aparatul de radio, mijloc de comunicare”, deschisă la Muzeul de Istorie din Galaţi, Secţia Casa Cuza Vodă, în contextul în care luna aceasta a fost celebrată Ziua Mondială a Radiolui. Aparatele de radio – cel mai vechi din 1931, iar altul funcţional, deşi este fabricat în 1955 – pot fi văzute până în martie, inclusiv.

Cele 21 de aparate de radio, care reprezentau cândva singura modalitate de informare rapidă chiar şi pentru un oraş întreg, stau acum cuminţi sub cupolele de sticlă. Cel mai vechi aparat datează din 1931-1932. În acea perioadă, aparatele de radio erau foarte rare, iar documentele epocii atestă faptul că primul astfel de aparat din Galaţi i-a aparţinut primarului de atunci al urbei. Cele mai noi aparate ale colecției sunt din anii ‘80.

Valoarea acestor aparate de radio nu este estimată, dar colecţionarii împătimiţi oferă valori uriaşe pentru un astfel de exponat.

Sursa: Reperul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.